MSI GT72 Sistemde 2 Adet SSD Kullanılır mı?

Soulknight

Megapat
Merhabalar, MSI GT72 serisi bir bilgisayarın içerisinde hali hazırda 128 GB hızlı bir SSD bulunmakta. Kapasitesi yetersiz gelmesi sebebi ile yeni bir SSD alıcam. 500GB 970 Evo almayı düşünüyorum, diğer 128 GB olanı da kullanma şansım olur mu? Sorun yaşar mıyım?

Not: 2 adet SSD yuvası mevcuttur.
Teşekkürler.

Merhaba,

Evet bir sorun olmaz bağlayabilirsin. C, D, E gibi farklı sürücüler halinde kullanabilirsin. Fakat RAID yapıp aynı anda kullanacaksan,

Alıntılanan mesaj tarihi biraz eski olduğu için orada önerilen SSD modelleri de eski Çift SSD kullanmanın hiçbir zararı ya da dezavantajı yoktur. Çift HDD kullanmak ile aynı şey. Daha hızlı erişim sağlamış olacaksınız sonuç olarak. İkincil SSD olarak bütçenize uyan bir model alabilirsiniz, kullandığınız bilgisayarda ikisini de aynı anda çalıştırabiliecek yeterli sayıda uyumlu soketin bulunması yeterli.

Anladım, teşekkür ederim. Bir de SSD ekledikten sonra BİOS boot ayarlarını nasıl yapabilirim bir bilginiz var mı ?

Normal şartlarda herhangi bir BIOS ayarı yapmanıza gerek yok, harici depolama takmış gibi kullanmaya başlayabilirsiniz. Olur da bir sorunla karşılaşırsanız yardımcı oluruz zaten.
Benim şuan kullanmakta olduğum SSD'de sistem yüklü ve yeni alacak olduğum SSD'nin içerisine klonlanacağım her şeyi. C diskim artık yeni SSD olsun istiyorum, diğer 128 GB olanı ise sıfırlayıp depolama olarak kalsın diye düşünüyorum. Eğer bu şekilde yaparsam ayar yapmam gerekir mi ?
Ayrıca ilginiz için çok teşekkür ederim.

Klon yapmakta bir sakınca yok ancak yeni bir donanıma geçerken temiz kurulum tavsiyemdir, bu bahaneyle aradan çıkmış olur Klon ve disk sıfırlamayı rehberlerine riayet ederek yaparsınız, ekstra bir ayar yapmanıza gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…