MSI GT72S 6QE Dominator Pro Tobii 4K G-Sync Sorunu

yusuf156

Kilopat
Daha fazla  
MSI GT72S 6QE Dominator Pro Tobii 4K aldım. Aldığım sitede de, gelen kutusunda da, G-Sync özelliği var diyordu. Hatta MSI'ın bakım kısmıyla da bağlantı kurdum. Onlar da var diyor. Ama tüm sürücülerini güncel şekilde birkaç kere yeniden kurmama rağmen, Nvidia Denetim Masası'nda G-Sync kesinlikle görünmüyor. Ekran 4K, ne yapmam lazım? Bilgisayardan memnunum ama bu sorun kafamı kurcalıyor. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba.

Bu ürünün nvidia programının yeni versiyonunu önce bir güncelleyin. Saatin yanında nvidia simgesi olacak. O güncellemeden sonra G-Sync özelliğini görmeniz lazım.

Youtube böyle bir video var .Bu linkten bir bakın isterseniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bende GT72s 6qf modelini kullanıyordum .Forum da bir kaç konu açtım.
Son durum ekran kartı kitlenmesinden ve bazı başka sorunlardan servise verdim. Servis sonucu bekliyoruz.

Kullandığınız laptop ile ilgili bir kaç şey sormak istiyorum.
1- Kullandığınız laptop ta göz algılama teknolojisi var (tobii ) diye geçen bir yazılım ile beraber çalışıyor. Bu teknoloji ile ilgili biraz bilgi verirmisiniz.
2- Oyun dışında web sayfalarını gezerken de göz hareketlerini algılayıp kullanıma izin veriyor mu.
3- Göz algılayan donanım ekranın hemen altında yer alıyor. Bu alandan çıkan bir kırmızı ışık mı var.Gözü yoruyor mu . İnternette kamera çekimlerinde o alandan bir kırmızı ışık geldiği görülüyor. Ekran Alıntısı.PNG
Bu kumanda ışığını göz görmez iken kumanda ışığını cep telefonun görmesi gibi bir durum mu.
(
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bakınız bu videoda göz algılayan ışıklar sanki ilerde gözü bozacak gibi fıldır fıldır yanıyor gözüküyor. )
4- Laptopu nereden aldınız.
5- Aldığınız yerden size çanta hediye edildi mi. Yada laptop kutusundan geldi mi.
6- Laptop kutusundan neler çıktı.

gsync için 2-3 kere yeniden kurdum tüm sürücüler son sürüm ama genede nvidia denetim masasında g-sync görünmüyor yok
1-çalışıyor ama genelde disable ediyorum kullanmıyorum
2-webde pek kullanılmıyor daha doğrusu ben kullanamadım
3-gözü pek yormuyor
4-laptopu sanal marketimden aldım
5-çanta hediyesi yoktu kutuda geldi
6-kutudan laptop ,mause,adaptör ,kıtapları ve cd çıktı
msı a gerek mesaj attım gerekse telefon ettim türkiye msı yetkilileri var diyor yabancı bir msı dan gelen mesajda yok ama bölgeye göre farklılık gösterir diye mesaj attı ben de napacam şaşırdım ben çalıştıramadım yok eğer bir yerin ayarı yada biosta bir ayala olacxaksa ben bulamadım
yalnız benim laptop tobii 4k ekran 60 hz

laptop hosuma gitti güzel hızlı oyunlarda bi problem yok ama g-sync ninde olması güzel olacak ama onun dişinda 4k olması nedeniyle ayarları ayarlanmazsa yazılar çok küçük oluyor onu ayarladım şimdi biraz daha iyi

Bu modelin paneli acaba 75 hz olmadığından mi acaba G-SYNC ozelliği aktif değil. Bunu Msi Turkiye bir mail yazıp sormak lazım aslında . Kesin bilgi ancak Msi yurt dışından geliyor. Msi Türkiye bu konularda hala bize bir Msi forum sayfası hazırlatmadı ama msi Türkiye ye bu konu hakkında yurt dışı ile irtibata geçmesi istenmeli.

Biz msi gt72s 6qf modeli aldığımızda çanta içinden çıkmıyor dediler. Msi kutusu siyahli kirmizi bir kutusu vardi. internetteki yabancı kutu açılışlarında sanki başka bir kahve renkli karton bir kutu daha var. Yada ülke ülke değişiyor. Yada Türkiye ye getiren firmalar çantaları indirigandi mi yapıyorlar acaba :rolleyes: :LOL:

Sizin kullandığınız laptopta oyunlarda ekran da siyah ekran anlık donma yada görüntüde yırtılma dedikleri sanki görüntü çok hızlı takılmış tekrar yenilenmiş hissi oluşuyor mu.

G-Sync özelliği bu yırtılma görüntülerini düzenledikleri söyleniyordu . Sizin laptop ta bu özellik tam olarak var yok diye bu aşamada belki söylenebilir.

Bu özellik sizin laptopta nvidia tarafından mı tamamen kontrol ediliyor. Ondan mı ayarı yok acaba.

Laptoptaki 4k deneyiminizi de paylaşırmısınız. Sizin ekran 4h uhd. Görüntü kalitesi video da nasıl. Oyunlarda nasıl . Gerçekten 4k bir laptop ekranı kalite olarak bize bu 4k kalitesini sunabiliyor mu.

Video edit yada grafik programları ile laptopun sınırlarını zorladınız mı . Laptop bu konuda nasıl. Bizim laptop ekran kartından dolayı serviste. Ekran kartı mobil olmayan gt980 di. sizdeki mobil versiyonu. Ekran kartı performansını da biraz bilgilendirebilirmisiniz.

gsync için 2-3 kere yeniden kurdum tüm sürücüler son sürüm ama genede nvidia denetim masasında g-sync görünmüyor yok
3-gözü pek yormuyor
msı a gerek mesaj attım gerekse telefon ettim türkiye msı yetkilileri var diyor yabancı bir msı dan gelen mesajda yok ama bölgeye göre farklılık gösterir diye mesaj attı ben de napacam şaşırdım ben çalıştıramadım yok eğer bir yerin ayarı yada biosta bir ayala olacxaksa ben bulamadım

laptop hosuma gitti güzel hızlı oyunlarda bi problem yok ama g-sync ninde olması güzel olacak ama onun dişinda 4k olması nedeniyle ayarları ayarlanmazsa yazılar çok küçük oluyor onu ayarladım şimdi biraz daha iyi
3-gözü pek yormuyor

msi turkiyeye mesaj attim.
saolsunlar hemen geri donus yaptilar. cevabi su sekilde :

" Tobii modelinde Full HD IPS G-SYNC ya da 4K UHD G-SYNC olmayan 2 farklı seçenek var yurtdışında. Türkiye'de satılan model 4K çözünürlükte ve G-SYNC barındırmıyor.

Bu modeldeki ekran IPS degil ancak IPS seviyesindeki Wide View Angle teknolojisi kullanılıyor. İlave olarak ekran yansımasız ve mattır. "

Merhaba yusuf bey notebook'u halen kullaniyormusunuz ? Ben yarin alicaktım google da bu notebook'un g-sync olup olmadigini araştırırken konunuzu buldum. Neden turkiyeye kirpilmis modelleri getiriyorlar anlamiyorum.

Fotoğrafciyim panelin %100 RGB desteği var diye alicaktim ama onun bile olucağı muamma optional yaziyor msi aradım bu özellik bazi modellerde var bazı modellerde yok diyor şaka gibi. Daha önce tobii olmayan versiyonunu kullaniyordum kalibrasyon cihazı ile ekrani kalibre ettikden sonra %94 srgb %75 rgb değerlerini aldım. Panelde işik sizmasi vardı msi garantiye yolladim değişim raporu verdiler şimdi ne alıcam diye araştırıyorum sizce 3-4 ay daha beklemeli miyim ? Asus yeni laptop çıkarıcak diye duymuştum. Sizin bilginiz varmı acaba ?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı