MSI GT72VR 7RE - Gtx1070 1080p@120Hz Performansı

AtakanC

Hectopat
Daha fazla  
Hepinize merhabalar,

Son senelerde artık oyunların sistem gereksinimlerini iyice arttırmasıyla beraber, u ay içerisine yeni bir oyuncu notebooku almak istiyorum. Önceki bilgisayarımda MSI marka GT70 model Gtx680m barındıran bir notebooktu. Genel olarak MSI'dan memnun kalmama rağmen malumunuz benim eski dinazorun artık emekli olma vakti geldi :)

Döviz kurunu ve yüksek fiyatları düşününce artık serinin en iyisi olan modeli almam pek mümkün görünmüyor. Bütçemin el verdiği kadarıyla bir araştırma yaptım ve kendimce fiyat/performans olarak içerisinde Gtx1070 barındıran MSI GT72VR modelini uygun gördüm. Burada sorun şu:

Bu notebook, özellikle ekran kartı bağlamında Gtx1070, 1080p'de oyunlar için ne kadar yeterlidir? Şu an için 1080p oyunlarda hiç bir sıkıntısı yok anladığım kadarıyla. Notebook'un ekranı da zaten 1080p olduğu için -ekstra monitör bağlamayı düşünmüyorum- Gtx1070 gayet yeterli gibi geldi bana, ama tabii ki hali hazırda kullanan veya bilgi sahibi arkadaşları da duymak isterim.

Bir alete bu kadar para verince en az 3-4 sene tatmin edici seviyede kullanmak istiyor insan. Bu ekran kartıyla bu mümkün müdür? Alırken biraz daha zorlayıp 1080'li bir model almak daha mı mantıklıdır, yoksa 1070 şu an için gayet yeterli midir? -aradaki 7,000 lira fiyat farkı bence performans farkına değmeyecek bir miktar ama sizin de fikrinizi almak istedim- 1080-1070 arasındaki farkı kenara atıp 3-4 sene sonra yeni bilgisayara koymak daha iyi bir seçenek midir? Bu konularda çok kararsızım, yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler, iyi forumlar.

Hocam sizde sanırım benzer bir sistem var. Tecrübelerinizden faydalanmak isterim, yardımcı olabilirseniz sevinirim. @eflatun

Hepinize merhabalar,

-aradaki 7,000 lira fiyat farkı bence performans farkına değmeyecek bir miktar-

Umarım sarkazm yapmıyorsundur, ciddiye alıp cevap verecem.

1080p'de bence GTX1070 bile fazladır. Ben GE72VR 7RF modelini kullanıyorum, GTX1060'ımla gayet mutluyum, memnunum. Panel 120hz ama birçok oyunda 70-80 fps bana yetiyor hatta fazla bile. Yok eğer para sıkıntım yok ve 120hz panelden tam verim almak istiyorum diyorsan 1070'li modeli alabilirsin. 1070 4k için de kullanılabilir, 1080P için de. Ancak GTX1080 genelde 4k'da oynamak için alınır. Ekstra 4k monitör de bağlamayı düşünmediğin için GTX1080'i 1080p'de oyun oynamak için almak israftır, benim kanaatimce parayı çöpe atmaktır. GTX1070 bile fazla ama dediğim gibi 120hz'de oynamak bu kadar önemliyse 1070'li olanı al. (Benim gözlerim 60 FPS ile 120 FPS arasındaki farkı ayırt edemiyor, edebilenlere helal olsun.)

Bende GT72VR 7RE almayı düşünüyorum. Araştırdım ama bu fiyata daha iyi başka bilgisayar göremedim. Varsa bende öneriye açığım.

@AtakanC MSI GT72VR 7RE'yi nerden almayı düşünüyorsun?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı