Msi GT72VR Açılmıyor

__cihan__

Kilopat
Katılım
30 Ağustos 2016
Mesajlar
78
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
2 gün önce aldığım notebook oyun oynarken aniden kapandı. Açmaya calisdigimda cihaz çalışıyordu panele ışık geliyordu fakat görüntü gelmiyordu. Bir ara görüntü tam geldi,aygıt yöneticisinden baktığımda GTX 1070 devre disiydi etkinlestirdigimde tekrar kitlenip kapandı ve yine acilmadi. Bir müddet bekleyip tekrar cihazı açtığımda sorunsuz açıldı GTX 1070 çalışıyordu. Her şey sorunsuzdu ,ekran kartini güncelledim her şey bitti derken cihazı yerinden oynatırken tekrar kitlendi kapandi. Uzun yazdığım için okuyan herkesden özür dilerim.Yeni aldığım cihazı servise göndermekten başka çare yok mu. Yasadagim yerde UPS kargo yok ve çok ugrastiriyor servis süreci. Lütfen yardimci olun, yorumlarinizi bekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle geçmiş olsun.

Durumu satıcınıza belirtin. Her ne kadar bizim satıcılarımız uygulamasa da, teslim tarihinden itibaren 6 ay içinde ortaya çıkan ayıplar teslim anında var olarak kabul edilir. Bu durumda da, seçimlik hak tüketiciye verilmiştir.

Siz dilerseniz, sözleşmeden dönebilirsiniz (ürünü satıcıya verip, paranızı geri alırsınız),
satılanın onarılmasını isteyebilirsiniz, imkan varsa ayıpsız misliyle değişim talep edebilirsiniz. Bir kaç seçimlik hakkınız daha var ancak onlar işinize yaramaz diye düşünüyorum.

Ürünün ayıplı olduğunun anlaşılması için servis raporu isteyebilir, o durumda satıcıya ürünü verin kendisi göndersin, yada siz UPS ile gönderecekseniz, kurye çağırıp gönderebilirsiniz veya ücretli olarak bölgenizde bulunan bir kargoyla gönderebilirsiniz diye düşünüyorum.

İnternetten satın aldıysanız, teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde sebep belirtmeden cayma hakkınız mevcut ancak ürünün paketinde açılmasını engelleyen koruyucu bant, mühür, paket koruyucu unsurlar açılmışsa bu hakkınızdan faydalanamazsınız. Zannediyorum ki, ürünün kutusunda ilk sizin açtığınızın garantisini sağlayacak bant ve ambalaj vardır bu nedenle bu hakkınızdan yararlanamazsınız.

Bunun yanında, ürünü almayı bende düşünüyorum ancak monitör bilgileriyle ilgili bilgiler çok dağınık. Bir konuda 60hz olduğunu söylemişiniz, G-Sync destekliyor mu? Ve sağ tıkladıktan sonra ekran çözünürlüğünde monitöre tıkladığınızda Yineleme hızı bölümünde sadece 60hz mi vardı? Bunu şunun için soruyorum ilk 144hz monitörümü aldığımda 60hz'de kullanmışım 1-2 gün. O ayarlardan 144hz yaptıktan sonra kullanabildim 144hz'de. 75hz veya 120hz ise monitör, belki bu nedenle 60hz olarak kullanmış olabilirsiniz.
 
Aynı ürünü ben de almak istiyorum fakat sizin de belirttiğiniz gibi şuan bilgi karmaşası var. Her sitede başka birşey yazıyor ekran hakkında. Malum üniversitelerin acılmasına da az kaldı biran önce almak istiyorum ama beklemedeyim şuan. Bu konu hakkında bilgi sahibi olursanız lütfen benimle de paylaşın.
 
Aynı ürünü ben de almak istiyorum fakat sizin de belirttiğiniz gibi şuan bilgi karmaşası var. Her sitede başka birşey yazıyor ekran hakkında. Malum üniversitelerin acılmasına da az kaldı biran önce almak istiyorum ama beklemedeyim şuan. Bu konu hakkında bilgi sahibi olursanız lütfen benimle de paylaşın.

Bugün birkaç yer ile görüştüm, bir firma öncelikle bu konuda bilgi sahibi değiliz dedi. Sonra ürün açıklamalarında 120Hz yazısı olduğunu ve panelin 120Hz olduğunu söyledi. İlk cevabından ötürü şüpheli yaklaştım.

Sanalmarketim'de ekran özelliklerinin yanında 75Hz yazmakta.

Bir firmayı aradığımda da, Ürünün 120Hz olmadığını zaten açıklamada da kaldırıldığını, ürün açıklamalarının MSI tarafından güncel olarak alındığını, güncellemelerin direk oraya işlediğini belirttiler. Ürünün panelinin 75Hz G-Sync'li olduğunu söylediler.

Benim varsayımıma göre de, 75Hz G-Sync ürün ancak kafa karıştıran, notebookcheck'de ürünün 60hz FHD modelinin incelenmiş olmasıdır.

Bir de konuyu alan arkadaşın başka bir konuda 60Hz olduğunu söylemesidir. Ancak ilk mesajımda da açıkladığım gibi, 144hz monitör aldığımda 60hz olarak açılmıştı ve ayarlardan onu değiştirmem gerekiyordu.
 
Merhaba arkadaşlar.Öncelikle mrtsnr isimli arkadaşa beni bilgilendirdiği için teşekkür ediyorum.Türkçe yazım kurallarına uymadığımdan dolayı ban yedim ve cezam yeni kalktı.Ekran sorunuza gelince;windows dan ekran paneline baktığımda 60hz den yukarısı yoktu.Gsync yi denemedim ve panel İPS paneldir.Nvidia Gtx 1070 in gücü muazzamdı.Bir rüya gibiydi geldi geçti.Bu gün servise gönderdim,aksilik olmazsa yenisini gönderecekler.İnşallah her kelimeyi doğru yazmışımdır.Abi ne yapayım türkçeyi bu kadar doğru yazabiliyorum.

Makina tekrar elime ulaştığında istediğiniz her soruyu çekinmeden sorabilirsiniz.Şunuda söyliyim makinayı aldığınızda büyük ihtimal freedos sürümünü alacaksınız.Makinaya windows 10 kuracaksanız işletim sistemini en son sürüme güncelleyin aksi takdirde ekran kartı sürücüsü yüklenmeyecektir.Diğer işletim sistemlerini denemedim.

Msi aras kargo ile çalışıyormuş.Ben diğerleri gibi ups ile çalıştıklarnı düşünmüştüm.
 
@__cihan__ İlk üye olduğum zamanlar ben de sıkıntısını çekmiştim Türkçe yazım kurallarının. Ama her zaman tebrik etmişimdir bu uygulamayı.

Umarım en kısa sürede ve en az can sıkıcı şekilde probleminiz çözülür. Ürün tekrar elinize geçtiğinde birkaç kez rahatsız edip, ürün hakkında satıcıların net cevap veremediği soruları bir kullanıcı olarak size sormak isterim.
 
Teşekkürler arkadaşlar.Cihaz elime geçtiğinde tüm sorularınızı seve seve cevaplarım.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı