MSI GT75 Titan 8SG-206TR vs Asus ROG Zephyrus S GX701

stixxoine

Decapat
MSI GT75 Titan 8SG-206TR mi yoksa Asus ROG Zephyrus S GX701 mi? İki laptop arasında kaldım arkadaşlar, yardımcı olursanız sevinirim. İki laptopun ortak özelliği RTX 2080'li olmaları.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani bana kalırsa MSI olan daha performanslı gözüküyor özellikler açısından. Nedenine gelince de MSI markalı olan laptopta standart i9-8950HK işlemcisi kullanılırken Asus markalı olan laptopta i7-8750H işlemcisi kullanılıyor. İkisi de güçlü işlemciler lakin i9-8950HK performans açısından bir tık üstte gözüküyor. Bir diğer neden ise kardeşim Asus markalı laptopta RTX 2080'nin Max-Q dizayn olan versiyonu kullanılırken MSI markalı laptopta standart yani tam masaüstü versiyonu kullanılmış ama bu çok büyük fark oluşturmuyor. Çünkü Asus ince bir kasa yapısı tasarımını yerine getirirken MSI ise oldukça kalın bir yapı halinde üretmiş. Bundan dolayı karar senin. İncelik ve ağırlık bakımından Asus cazibeli gözükürken MSI daha performans odaklı bir model üretmiş. Tabi fiyatları da oldukça astronomik. MSI markalı olan 25.600 TL civarı iken Asus markalı laptop henüz ülkemizde bulunmayıp yurtdışı fiyatı ise Amazon.com'da 3299 dolar fiyat etiketi ile başlayıp KDV dahil 22.000 TL civarı ediyor. Ama ben olsan bütçem da varsa evladiyelik olsun derim ve MSI markalı olan laptobu alırdım.

MSI'ın taşınması zor ve kalın olsa da performansı daha iyi olur. En iyi oyun performansı bende olsun, inceliği önemli değil dersen bu alınır. MSI olanı kucakta kullanamazsın mesela, 10 dk sonra bunaltır insanı, bilgin olsun. i9 8950HK işlemcisi i7 8750H işlemcisine göre %10-15 arası daha performanslı. Oyunlarda fazla FPS farkı yaratacağını sanmam. Asıl FPS farkını ekran kartı yaratır. Yanlış bilmiyorsam %20 civarı daha güçlü orijinal olanı.
Asus da hem zarif hem performans ikisi bir arada. Çerçevesi bile on numara duruyor. Ömür bakımından bence ikisinin birbirine üstünlüğü olmaz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı