MSI GT75VR Linux Yükleme Sorunu

Merhaba herkese. Geçen günlerde MSI'ın GT75VR 7RE modelini aldım. Sistemin tüm bilgisini ekte görebilirsiniz. Bu bilgisayarın içinde bir adet SSD ve bir adet HDD mevcut. SSD'nin içinde Windows 10 yüklü olarak geldi. Ben bu bilgisayarı Ubuntu 16.04 LTS kullanmak için aldım ancak SSD'ye Ubuntu'yu yükleyemiyorum. Ubuntu yükleme ekranı gelince, SSD'yi görmüyor sadece HDD'yi görüyor. Eğer kurulum yapamazsam bu bilgisayar hiçbir işime yaramayacak. Günlerdir bu sorunu çözmek için uğraşıyorum ve araştırma yapıyorum ama hiçbir sonuç elde edemedim. Konu hakkında yardımlarınızı rica ederim. (MSI servisi Windows önermekten başka bir yardımda bulunmuyor.)

Dosya Ekleri

• GT75VR_7RE(20180408).txt
    12,2 KB · Görüntüleme: 372
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bilgisayarda bulunan bütün depolama aygıtlarını sökün, tabii SSD hariç. Sadece SSD kalsın yine görmezse yazın lütfen.
Merhaba,
Sorun çözüldü. Çözüm:

1) SSD'leri birbirine bağlayan RAID0'ı bios üzerinden kaldırdım.
2) SATA Mode'u, Intel RST'den AHCI'ya çevirdim.
3) Ubuntu 16.04'ü sorunsuz yükledim.

Not: Soruda 1 adet SSD var demiştim ancak RAID0'ın ne olduğunu bilmediğim için öyle dedim. Sonradan, RAID0'ın iki SSD'yi birbirine bağlayıp tek bir SSD gibi davranmasını sağlayan ve performans artırıcı bir yazılım olduğunu öğrendim. Yani 256'lık iki adet SSD, RAID0 ile tek bir SSD gibi davranıyor. Linux işletim sistemleri RAID0 olan bilgisayarlarda birleştirilmiş SSD'leri görmüyor. Ancak bunları birbirinden ayırdığınızda Linux'un görmesini sağlıyorsunuz.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı