MSI GT76 TITAN FPS düşüşü

İşletim sistemi
Windows 10

RedHarlow

Decapat
Daha fazla  
RAM
64 GB
Ekran kartı
G-FORCE RTX-2080 SUPER
İşlemci
Intel i9 10. Nesil
Herkese Selam,
MSI GT76 TITAN DT-10SGS laptop kullanıcısıyım. 10. nesil i9 işlemci, 64 GB RAM ve NVIDIA GeForce 2080 Super ekran kartım var. Ancak GTA 5, RDR2 ve Call of Duty Warzone gibi oyunlarda ciddi FPS dropları alıyorum. Normalde 90-110 arası oynarken 2 saniyeliğine 20 seviyelerine düşüyor ve bunu neredeyse 5 saniyede bir tekrarlıyor. Yetkili teknik servise gönderdiğimde cihazda anormal bir durum saptanmadığı tarafıma iletildi. Kendim de cihazı deniyorum fakat bir anormal durum göremedim. Buna rağmen bu şekilde ciddi FPS düşüşleri olmasını anlamlandıramıyorum. Konu ile ilgili yardım edebilecek birisi var mıdır?

Herkese selam,
MSI GT76 tıtan DT-10sgs laptop kullanıcısıyım. 10. nesil i9 işlemci, 64 GB RAM ve NVIDIA GeForce 2080 Super ekran kartım var. Ancak GTA 5, RDR2 ve Call of Duty Warzone gibi oyunlarda ciddi FPS dropları alıyorum. Normalde 90-110 arası oynarken 2 saniyeliğine 20 seviyelerine düşüyor ve bunu neredeyse 5 saniyede bir tekrarlıyor. Yetkili teknik servise gönderdiğimde cihazda anormal bir durum saptanmadığı tarafıma iletildi. Kendim de cihazı deniyorum fakat bir anormal durum göremedim. Buna rağmen bu şekilde ciddi FPS düşüşleri olmasını anlamlandıramıyorum. Konu ile ilgili yardım edebilecek birisi var mıdır?

Merhaba uzun zaman geçmiş ama sorunu çözebildiniz mi? Bende MSI GT76 tıtan dt 9sg modeli var benzer bir sorunu uzun süredir yaşıyorum. FPS düşmesi olduğunda klavye ışıkları gidiyor ve pencereli mod da oynadığımda fark ettim görev çubuğunda ki şarj simgesi drop sırasında şarjdan çıkmış gibi gösteriyor.

Merhaba uzun zaman geçmiş ama sorunu çözebildiniz mi? Bende MSI GT76 tıtan dt 9sg modeli var benzer bir sorunu uzun süredir yaşıyorum. FPS düşmesi olduğunda klavye ışıkları gidiyor ve pencereli mod da oynadığımda fark ettim görev çubuğunda ki şarj simgesi drop sırasında şarjdan çıkmış gibi gösteriyor.

Merhaba, şarj kısmında bir temassızlık söz konusu muhtemelen. Şarjdan çıkınca bilgisayar tasarruf moduna geçtiği için fps düşüşü veriyor. Şarj soket yerine veya kablosuna baktırmakta fayda var, selamlar.

Merhaba, şarj kısmında bir temassızlık söz konusu muhtemelen. Şarjdan çıkınca bilgisayar tasarruf moduna geçtiği için FPS düşüşü veriyor. Şarj soket yerine veya kablosuna baktırmakta fayda var, selam.

Servis sorunun anakarttan olduğunu söyledi. Başka bir şarj aletini denedim sorun aynı şekilde devam etti.

Servis sorunun anakarttan olduğunu söyledi. Başka bir şarj aletini denedim sorun aynı şekilde devam etti.
Dostum aynı sorunu bende yaşıyordum güç planında güç tasarruf moduna aldım plan ayarlarını değiştir kısmına girerek gelişmiş güç ayarlarını değiştir kısmından işlemci güç yönetimi bölümünden en yüksek işlemci kısmından prize takılı kısmını 100/100ü 100/99 çektim sorunum düzeldi sende dene bir istersen. Sanırım sistem 400 watt güç tüketince kendisini korumaya alıyor. ondan dolayı prizden batarya ya geçiş yapıyor.

Dostum aynı sorunu bende yaşıyordum güç planında güç tasarruf moduna aldım plan ayarlarını değiştir kısmına girerek gelişmiş güç ayarlarını değiştir kısmından işlemci güç yönetimi bölümünden en yüksek işlemci kısmından prize takılı kısmını 100/100ü 100/99 çektim sorunum düzeldi sende dene bir istersen. Sanırım sistem 400 watt güç tüketince kendisini korumaya alıyor. Ondan dolayı prizden batarya ya geçiş yapıyor.

Denedim maalesef çözülmüyor ekran kartımda bir sıkıntı var sanırsam önceden undervolt yaparak kullanabiliyordum artık PC kullanılmaz halde 10dk sonra kapanıp kendini BIOS'a atıyor. Mavi ekran çok hızlı gidiyor log almıyor.

Denedim maalesef çözülmüyor ekran kartımda bir sıkıntı var sanırsam önceden undervolt yaparak kullanabiliyordum artık PC kullanılmaz halde 10dk sonra kapanıp kendini BIOS'a atıyor. Mavi ekran çok hızlı gidiyor log almıyor.
BIOS'tan çıkmaya çalıştığımda kendini loopa alıp tekrar BIOS'a atıyor varsayılana çekmeme rağmen.

BIOS'tan çıkmaya çalıştığımda kendini loopa alıp tekrar BIOS'a atıyor varsayılana çekmeme rağmen.
Anladım bilgisayarın alt kısmındaki resteleme butonuna basarak denediniz mi

Hayır denemedim aslında varlığından bile haberim yoktu ne işe yarıyor tam olarak batarya ile ilgili sanırsam ve nasıl kullanıyoruz?
Bios yükseltme sırasında oluşan hata veya donması durumunda kullanılıyor bataryayı çıkarın tuşa 3 saniye basılı tutun sonra pili tekrar takın ve bilgisayarı çalıştırın umarım sorununuzu çözer

Technopat Haberler

Geri
Yukarı