MSI GT77HX oyun performansı nasıl?

melihmertkrks

Femtopat
Daha fazla  
Meslek
Özel Banka
Arkadaşlar merhaba herkese,
Yakın zamanda MSI GT77HX 13vı model bir Gaming laptop aldım, cihazda 4090 mobil 13.nesil i9 Intel 13980HX işlemci ve 128 GB RAM 144 Hertz 4K panel mevcut. Cihazı alalı yaklaşık 1 haftalık süre oldu ve kurduğum oyunlarda performans merakıma tüm oyun içi ayarları en üst düzeye alıp o şekilde çalıştırdım. Sorum şuradan itibaren başlıyor, bu cihaza RDR2 kurdum 4K da ayarların en üst düzeyini açarak Ultrada DLSS dengeli ya da kaliteli mod açık şekilde aldığım FPS 60 70 arası arada bir 58 57 düşüyor.
Cyberpunk 2077 kurdum 4 k da yine Ultra ve psyco tüm ayarlar açık ışın izleme vs yine DLSS dengeli kaliteli ayarlı 70 80 bandında nadir de olsa ara ara 65'ler FPS verdi.

GTA 5 kurdum 4K'da yine tüm ayarları açık Ultra da, DLSS yok DirectX 11 seçili 45 55 arası FPS gördüm.
(Daha böyle yüklediğim ama üst seviye grafik içermeyen oyunlarda 4K da yine tüm ayarlar Ultra da iken 144 150 160 arası FPS gördüm)

Cihazı MSI uygulamasından açılan oyun modunda Ultra performans açık 200 MHz hız aşırtmalı şekilde kullanıyorum oyunlarda ve bu örnek verdiğim oyunlarda aldığım değerler normal mi? Bana nedense randıman olarak az geliyor FPS oranı ve bu tarz bir cihazı alırken ki mantığım tüm oyunları en iyi en son seviyede ayarlarda oynarım yüksek FPS'lerde mantığı ile aldım. Sizce bu özellikleri içeren bir cihazın verdiği değerler normal mi ben mi kuruntu yapıyorum acaba?
Fikirlerinizi belirtmenizi bekliyorum teşekkür ederim herkese.

4K'dan bahsediyorsunuz, gayet normal.
Kuruntu mu yapıyorum o halde hocam alınan fps değerleri normal ise ben cihazı almadan gözümde büyütmüşüm demektir 😀 Yaklaşık 10 yıldır pc kısmında değil de konsol tarafında hep oyun işlerine girdim pc geçince şöyle üst cihaz alıp herşeyi sorunsuz üst düzey yüksek fps oynama niyeti ile aldım ama oyun ve donanım kısmı beklediğimden de farklı çıktı abartmışım demek ki 😅

Kuruntu mu yapıyorum o halde hocam alınan FPS değerleri normal ise ben cihazı almadan gözümde büyütmüşüm demektir 😀 Yaklaşık 10 yıldır PC kısmında değil de konsol tarafında hep oyun işlerine girdim PC geçince şöyle üst cihaz alıp her şeyi sorunsuz üst düzey yüksek FPS oynama niyeti ile aldım ama oyun ve donanım kısmı beklediğimden de farklı çıktı abartmışım demek ki 😅

Hocam FPS'ler gayet iyi, frame generation açıyorsunuz değil mi destekleyen oyunlarda?

Hocam FPS'ler gayet iyi, frame generation açıyorsunuz değil mi destekleyen oyunlarda?

Açılacak ne varsa açıyorum hocam oyunlarda destekleyen ayarlar kısmındaki 👍🏻

4K'dan bahsediyorsunuz, gayet normal.
E hocam o halde yani şu jenerasyonda gaming laptop kısmında öyle en son karttır işlemcidir efendime söyliyim ramdir 4k da en babası ayarlarda oynatacak diye bir olay yok sanırsam dimi? Yani en üst düzey özellikler de olsa cihaz da 4 k da ultra da oynamanın ederi bu yani dimi?
Bu garip geliyor bana hani cihaza iyi bir para verdim ve şuan dünyanın en güçlü ve kaslı gaming laptopu olarak lanse ediliyor ama işin oyun kısmında 4 k da ultra ayarlarda ederi 50 60 70 80 arası fps bandı oluyor bu koydu biraz hocam bana. 🫥

Son düzenleme:
Açılacak ne varsa açıyorum hocam oyunlarda destekleyen ayarlar kısmındaki 👍🏻

E hocam o halde yani şu jenerasyonda Gaming laptop kısmında öyle en son karttır işlemcidir efendime söyleyeyim RAM'dir 4K da en babası ayarlarda oynatacak diye bir olay yok sanırsam değil mi? Yani en üst düzey özellikler de olsa cihaz da 4 k da Ultra da oynamanın ederi bu yani değil mi?
Bu garip geliyor bana hani cihaza iyi bir para verdim ve şu an dünyanın en güçlü ve kaslı Gaming laptopu olarak lanse ediliyor ama işin oyun kısmında 4 k da Ultra ayarlarda ederi 50 60 70 80 arası FPS bandı oluyor bu koydu biraz hocam bana. 🫥

Laptoplar zaten masaüstüne göre çokça zayıf kalan cihazlar hocam, bu seviyeye gelmeleri bile iyi bir durum bence. Ederi bu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı