MSI GTX 1060 3 GB 1100 TL'ye alınır mı?

Halit57

Hectopat
Daha fazla  
Son düzenleyen: Moderatör:
GTX 1060 3 GB, RX 470 4 GB modelinden daha iyidir. Eğer bir sorunu yoksa bu fiyattan alınabilir. VRAM'den dolayı model düşmeye gerek yok. Zira RX 470 de bu fiyatlardan satılıyor.

Merhaba arkadaşalar 8 GB RAM FX 8350 Sistemim için bu kartı buldum 1100 TL'ye bırakıyor 2018 ocak ayında alınmış. Bende GTX 760 var performansı beni tatmin ediyor ama 2 GB olması biraz sıkıntı yaşatıyor artık. 3 GB ne kadar götürür sıkıntı olur bu fiyata iyi mi? AMD RX 470 mi alsam 4 GB?
Garantili - Nvidia MSİ GTX 1060 3GB GAMİNG X - Gtx1060 - Nvidia Ekran Kartı İlanları sahibinden.com'da - 550808966

Öncelikle merhaba, GTX1060’ın rakibi olan kart RX580’dir. Bu yüzden bence tartışmaya gerek yok, sıkıntısız ise GTX1060’ı almanı -psu yeterli ise- öneririm. İyi günler.

Cevaplarınız için teşekkürler arkadaş. PSU yeterli olacaktır Cool Master Haf 912 Advanced ile gelen 750 Watt Psu var. Vram için kart almaya karar verdim dediğim gibi GTX 760'tan memnunum 2 GB yeterli gelmiyor ama 3 GB olan GTX 1060 da beni tedirgin ediyor bir süre derken beni baya bi götürmesi lazım. Zaten FX 8350'ye taktığım son ekran kartı olur daha Uprade yapamam darboğaz herhalde. GTA V'de Vram bi kaç doku ayarı filan açınca hemen dolmaya başlıyor 1.5 GB'den sonra ufaktan kasmalar yaşanıyor GTX 1060 bunu yaşatmaz ama GTA 6 çıktı diyelim veya başka bir oyun Vram önemli benim için. GTX 970'de 4 GB onada aklım kayıyor bir yandan ne dersiniz?
Arkadaşlar bu iki kartı buldum hangisini alıyim?
Asus strix gtx 1060 6gb OC - Asus Ekran Kartı İlanları sahibinden.com'da - 556175631

Gigabyte GTX 1060 6GB OC - Gigabyte Ekran Kartı İlanları sahibinden.com'da - 555595421

Son düzenleyen: Moderatör:
Cevaplarınız için teşekkürler arkadaş. PSU yeterli olacaktır Cool Master Haf 912 Advanced ile gelen 750 Watt Psu var. Vram için kart almaya karar verdim dediğim gibi GTX 760'tan memnunum 2 GB yeterli gelmiyor ama 3 GB olan GTX 1060 da beni tedirgin ediyor bir süre derken beni baya bi götürmesi lazım. Zaten FX 8350'ye taktığım son ekran kartı olur daha Uprade yapamam darboğaz herhalde. GTA V'de Vram bi kaç doku ayarı filan açınca hemen dolmaya başlıyor 1.5 GB'den sonra ufaktan kasmalar yaşanıyor GTX 1060 bunu yaşatmaz ama GTA 6 çıktı diyelim veya başka bir oyun Vram önemli benim için. GTX 970'de 4 GB onada aklım kayıyor bir yandan ne dersiniz?
Arkadaşlar bu iki kartı buldum hangisini alıyim?
Asus strix gtx 1060 6gb OC - Asus Ekran Kartı İlanları sahibinden.com'da - 556175631

Gigabyte GTX 1060 6GB OC - Gigabyte Ekran Kartı İlanları sahibinden.com'da - 555595421

Alabiliyorsan 3 fanlı modelini al.

3 fanlı modeller pek mantıklı değil. Birazcık sessiz çalışacak diye neden fırıncı küreği gibi kart tercih edilir anlamam. :) 2 fanlı model işinizi gayet iyi görecektir. Gigabyte eskisi kadar göz önünde olmasa bile iyi bir üreticidir. Asus Strix modelleri hepimize daha tanıdık geldiği için fazla değer yüklemeye meyilliyiz. Arada 200 TL fark oluşturacak kadar fark yok bu kartlar arasında. :)

3 fanlı modeller pek mantıklı değil. Birazcık sessiz çalışacak diye neden fırıncı küreği gibi kart tercih edilir anlamam. :) 2 fanlı model işinizi gayet iyi görecektir. Gigabyte eskisi kadar göz önünde olmasa bile iyi bir üreticidir. Asus Strix modelleri hepimize daha tanıdık geldiği için fazla değer yüklemeye meyilliyiz. Arada 200 TL fark oluşturacak kadar fark yok bu kartlar arasında. :)

Daha iyi soğutma.:dikkatli:

Daha iyi soğutma.:dikkatli:

Gerek yok. Yükte ve sessiz modda 65-70 derece civarında geziyor Gigabyte modeli. GPU'nun maksimum çalışma ısısı 94 derece olarak belirtilmiş. GTX 1060 çok güç harcayan bir kart değil zaten. Eskiden tuğla gibi soğutuculara ihtiyaç duyuyorduk. Şimdi de bu alışkanlığın sonucu olarak büyük soğutuculardan vazgeçemiyoruz. Tek fanlı ve çok daha güçlü olan GTX 1080 modelleri bile üretilirken, düz düşünüp çok fan iyidir demek yanlış. Özellikle de alım gücü çok iyi olmayan ülkemizde, sadece göze hoş görünüyor diye, önemli bir fark yaratmayan detaylara bu fark verilmez.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı