MSI GTX 1060 6 GB v1 hotpoint sıcaklığı 90 derece oluyor

mertunuvar

Hectopat
Katılım
5 Mart 2019
Mesajlar
76
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 2600x / Msi X370 Gaming Plus / Msi GTX 1060 V1 6gb / Msi 32G321Q / Wacom Cintiq 22
Cinsiyet
Erkek
Meslek
3D Artist / Harita Mühendisi
RAM
Gskill Ripjaws 2400mhz cl15 2x8gb
Ekran kartı
Msi GTX 1060 6gb O.C v1
Anakart
Msi X370 Gaming Plus
İşlemci
Ryzen 5 2600x
Merhabalar, Msi GTX 1060 6gb v1 ekran kartım var. Çok ısındığı için ekran kartımın soğutucu blok temizliği fanlarının yağlanması vb. tüm bakımlarını yaptım termal macun olarak Arctic mx-4 termal macun kullandım. Kasa ve fan konusunda hiç bir değişiklik olmamasına rağmen normalde 70°C seviyelerinde olan hotpoint sıcaklığı şu anda 90°C seviyelerinde oluyor. Temizlik yapmadan önce orijinal termal macunu ile bu seviyelerde olduğu için temizlik sonrasında düşeceğini düşündüm ancak bir değişiklik olmadı. Termal macunun doğru sürülmesi konusunda tecrübeliyim bir kaç defa daha temizleyip yeniden sürdüm ancak bir değişiklik olmadı. Ekran kartının fanlarında bir problem yok sorunsuz çalışıyorlar. Sahte mx-4 macunların satıldığını biliyorum benim kullandığım orijinal ve yeni aldım.

Msi afterburner programı ile fan hızını en yükseğe çıkardığımda 92 93 seviyelerinden 88 lere düşüyor ancak yine hotpoint ısısı olduğundan dolayı çok sıcak. Ekran kartı mhz olarak hala kendisini oc yapmaya devam ediyor bir kısma vs. yok ancak kartın sıcaklık değerlerinin bu kadar yükselmesinin sebebi ne olabilir ?

Kasa içerisinde şu anda 3 tane içeriye 2 tane de dışarıya hava veren fanlarım var bunları çeşitli kombinasyonlarda direkt ekran kartına hava üfleyecek vs. denedim, kasanın yan kapağı açık olarak denedim kapalıyken sistemim daha serin çalıştığından fan kombinasyonu ile ilgili bir sorun olduğunu zannetmiyorum. İşlemci sıcaklığım render alırken bile 70-75 derece olurken ekran kartının içeriyi ısıtmasından dolayı oyun oynarken yada ekran kartı ile render alırken 80 85 derecelere kadar yükseliyor.

Yaşı gereğince bu durum normal midir benzer kart kullanan arkadaşların çalışma sıcaklığı ne düzeyde yorum yapabilirlerse sevinirim. Ayrıca bozuk bir ekran kartı bulup daha büyük bir soğutucu bloğa geçmenin faydası olur mu sizce ?

Ek olarak oyun oynadığım esnalarda sıcaklığa bağlı fps düşmeye başlıyor. Güç kaynağı ile alakalı olduğunu sanmıyorum güç kaynağım XPG Core Reactor 750W 80+ Gold bildiğiniz üzere iyi güç kaynaklarından biri multimetre ile ölçüm yaptım güç kaynağı doğru çalışıyor.

İyi günler dilerim.
 
Macun önerisi verebilir misiniz ?
 
Teşekkür ederim ancak anlamadığım bi konu var, ısı iletim değeri bu termal macunun Mx-4 den daha düşük "çip için daha uygun" derken neye dikkat etmeliyim ?
 
Pump out diye bir sorun var, macun baskı ve ısıyı görünce çipin kenarına akıyor, ısı iletimi bozuluyor, size attığım macun gibi bazı macunlar pump out yapmıyor.

Dikkat etmeniz gereken bir şey yok, az miktarda macunu çipin ortasına bırakıp üzerine soğutucuyu kapatın.

Size önerdiğim macunu 40'dan fazla ekran kartında kullandım, ısı iletimine takılmayın kullanın memnun kalırsınız.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı