MSI GTX 1060 81 derece

MSI GTX1060 6GB ekran kartım var. Karttan çok memnundum sıcaklık sorunu hiç olmamıştı. Witcher 3 oyununda 81 derecelere kadar çıktığını fark ettim. Fan da daha hızlı dönüyor. Daha önce de oynamıştım 65-70 derece arasında seyrediyordu sıcaklıklar. Kasayı temizlememe rağmen sıcaklıklar düşmedi. Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasam corsair spec 02. Kartın tam modelini belirttim. Bu kart hiç ısınmazdı. Dediğim gibi kasayı temizledim. Kasa fanlarında da sorun yok. Ekran kartı fanları da dönüyor. Bir şeyler kesinlikle ters.

1070 founders var bende de. 2. yılını doldurdu bu yaz. Sıcaklık sorunu oluşmaya başlamıştı. Ben de küçük bir modifiye ile sıvı soğutma taktım şimdi on numara oldu. Maliyeti yaklaşık 700 tl. Kesinlikle tavsiye ederim. Sıcaklıktan falan bozulsaydı bu kurlarda alamazdım.

Ya şey dikkatimi çekti mesela haritaya bakmak için ESC tuşuna bastığımda fan hızı bayağa düşüyor sıcaklık da 50'ye kadar düşüyor. Kartta problem olsa düşer miydi? Sorunun kesin ekran kartında olduğuna nasıl emin olabilirim. Şimdi servise versem beni günlerce bekletip sorun yok derseler sıkıntı yani.

Ekran kartı soğutucusuyla ekran kartı işlemcisi arasında da, işlemcide olduğu gibi bir termal macun bulunmakta. Ki bildiğiniz üzere ne kadar kaliteli olursa olsun termal macunların da belirli ömürleri var. Bir problem olduğunu hiç sanmıyorum, soğutucu temizlendikten ve macun değiştikten sonra hiçbir sıkıntı kalmayacaktır diye düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı