MSI GTX 1060 GAMING X 80 Derece

FearLesLeon

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar misal GTA 5'te GPU sürekli 99 kullanılıyor ve sıcaklık 82 ye kadar yükseliyor. Bunun karta bir zararı var mıdır? Nedeni ne olabilir? Fanlar dönüyor her ikisi de. Fan hızı ise maksimum 85'e kadar çıktı (MSI AfterBurner üzerinden kontrol ettiğimde). Maalesef kasa içi kablolama çok iyi değil ve kasada 2 fan bulunmakta önde 1 tane 12cm ve arkada 1 tane 8cm. Kasam Aerocool v3x advance. Ayrıca şunu belirteyim kasanın sol kapağını çıkarınca sıcaklık 77'ye kadar yükseldi. Ne yapabilirim bunu düşürmek için?

Bu arada kasanın resmi bu yarın kendi kasamın fotoğrafını da atacağım(kablolamayı falan).
images.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Görseldeki kasanın üstündeki o kırmızı iki ok orda fan yuvası olduğunu mu gösteriyor? Kasanın önüne, arkasına ve üstüne birer tane fan takviyesi yapabilirsin. 14 ya da 12 CM'lik, tercihen ve eğer sığıyorsa 14'lük olanlardan.

Öncelikle bu kasada devam etmek için kaliteli fanlar kullanmanız gerekiyor ve iyi bir kablolama yapmalısınız. Ama o kart ne koşulda olursa olsun o sıcaklıklara çıkmaması lazım. Yani kasanın hava akışı çok kötü olmalı. Benim tavsiyem kaliteli fanlara harcayacağınız bütçeyi piyasada olan uygun fiyatlı ve güzel hava akışı olan yeni bir kasa almanız. Ya da ikinci elden daha uygun fiyata alabilirsiniz güzel bir kasa.

Öncelikle bu kasada devam etmek için kaliteli fanlar kullanmanız gerekiyor ve iyi bir kablolama yapmalısınız. Ama o kart ne koşulda olursa olsun o sıcaklıklara çıkmaması lazım. Yani kasanın hava akışı çok kötü olmalı. Benim tavsiyem kaliteli fanlara harcayacağınız bütçeyi piyasada olan uygun fiyatlı ve güzel hava akışı olan yeni bir kasa almanız. Ya da ikinci elden daha uygun fiyata alabilirsiniz güzel bir kasa.
Bence de katılıyorum yeni kasa daha mantıklı olur.

Oluşan sıcak havayı kasa dışarı atamıyor bence. Kasanın üstünü açıp fan koymaya çalış. 8cm.lik fanı büyütebilir isen daha büyüğünü tak.

Bende Corsair Carbide 100R var, 2 fan mevcut. Bir önde bir arkada. RX 470 kullanıyorum her oyunda kasa kapağı açık kullanıyorum yaz ayında olduğumuz için, yoksa 80°C oluyor ekran kartı. Toz oluyor haftada bir temizliyorum.

Öncelikle özür dilerim cezam vardı yazamadım. Kasanın fotoğraflarını bilgisayara geçince atacağım. Kasayı değiştirme kararı aldım aklımda 4 model var dark n10, zalman r1, zalman z3 plus, ve son olarak Power Boost VK-G1008S USB 3.0 Pencereli Gaming Kasa (PSU Yok) dark n10 şuan indirimde 230 TL'ye Hepsiburada üzerinden satın alınabiliyor. Zalman r1 204 TL, Zalman z3 plus 187 TL. Sizce hangisini almam daha mantıklı? Dark n10 bana çok çekici geldi.

Öncelikle özür dilerim cezam vardı yazamadım. Kasanın fotoğraflarını bilgisayara geçince atacağım. Kasayı değiştirme kararı aldım aklımda 4 model var dark n10, zalman r1, zalman z3 plus, ve son olarak Power Boost VK-G1008S USB 3.0 Pencereli Gaming Kasa (PSU Yok) dark n10 şuan indirimde 230 TL'ye Hepsiburada üzerinden satın alınabiliyor. Zalman r1 204 TL, Zalman z3 plus 187 TL. Sizce hangisini almam daha mantıklı? Dark n10 bana çok çekici geldi.
Zalman Z3 plus veya Dark N10 ikisinden birini seçebilirsiniz. İkisi de güzel kasalar ve sorun çıkartmayacaktır. Seçim size ait.

http://www.vatanbilgisayar.com/cors...-80plus-600w-kirmizi-fanli-midt-atx-kasa.html

Bu kasayla Msi Gaming X+ 1060 kullanıyorum. Dark and Light gibi ekran kartını sürekli %100 güçte çalıştıran bir oyunda bile en fazla 70 dereceyi gördüm. Ancak kasa tek fanla geliyor ben bir adet önüne bir adette arkasına fan taktım yani 3 fan var bilgin olsun. Linkteki ürün güç kaynaklı, sadece kasayıda ararsanız bulursunuz.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı