MSI GTX 1070 8 GB ITX ile SLI yapmak mantıklı mı?

Anlıyorum teşekkür ederim. Yani demek istediğim bütçe 3000 TL olarak düşünün bu SLI mantıklı değil diyorsanız eski ekran kartımla devam edeceğim her türlü.
Bütçe sıkıntıları mevcut bu senelerde.
Biraz ucuz geldiği için demiştim.
Teşekkür ederim...

Hiç o topa girme SLI eskiden de verimli değilde günümüzde hepten saçma sapan bir sonuç çıkar ortaya. GTX 1070'e yol verip bütçeni de ekleyerek RX 6000, RTX 3000 serisinden bir güncelleme yapman daha faydalı olacaktır.

Ya da hiç uğraşma 1070 ile bir süre daha devam edip bütçeni iyice biriktirince son jenerasyona zıpla.

Bana kalsa ne şu an 1080 Ti bile alınmaz. 2000 serisi RTX de alınmaz. Hepsi güncelliğini yitirdi. VRAM anlamında bakarsak 1070 eski olmasına rağmen daha doyurucu olur. Soğutma performansı modelden modele değişiyor evet.
Doyurucu falan olmaz. Kendi kartını satıp daha üst düzey bir karta geçmek bu yapılacak saçma şeyden daha mantıklı olur. Ben GTX 1080 aldım 3 hafta falan önce o kadar pişmanım ki... Oyunları rahat oynatıyor mu, oynatıyor ama eski kart olduğundan memory clock -300 yapmadığım sürece piyasadaki çoğu oyunda oyundan atma sorunu yaşıyorum. Uyumluluk konusunda sıkıntı olduğunu düşünüyorum çünkü forumda 1080 Ti kullanan bir iki kişi daha bu sorunu yaşıyordu.

Hiç o topa girme SLI eskiden de verimli değil de günümüzde hepten saçma sapan bir sonuç çıkar ortaya. GTX 1070'e yol verip bütçeni de ekleyerek RX 6000, RTX 3000 serisinden bir güncelleme yapman daha faydalı olacaktır.

Ya da hiç uğraşma 1070 ile bir süre daha devam edip bütçeni iyice biriktirince son jenerasyona zıpla.

Anlıyorum teşekkür ederim.
Max 10klık i5 8600K için ekran kartı öneriniz ne olur acaba?
İlerleyen zamanlar için?

Doyurucu falan olmaz. Kendi kartını satıp daha üst düzey bir karta geçmek bu yapılacak saçma şeyden daha mantıklı olur. Ben GTX 1080 aldım 3 hafta falan önce o kadar pişmanım ki... Oyunları rahat oynatıyor mu, oynatıyor ama eski kart olduğundan Memory clock -300 yapmadığım sürece piyasadaki çoğu oyunda oyundan atma sorunu yaşıyorum. Uyumluluk konusunda sıkıntı olduğunu düşünüyorum çünkü forumda 1080 Ti kullanan bir iki kişi daha bu sorunu yaşıyordu.

Hmm yeni nesile geçmek şart dediğiniz gibi.

İlerleyen zamanlar için?
10K'lık bütçe ile yapacağınız iş Ekran kartı, işlemci ve PSU değiştirmek olsun. Sadece ekran kartı üzerinde takılı kalırsanız o bütçede darboğaz ve PSU'nun yetmemesi gibi sorunlarla karşılaşmak sizin için bela olur.

İlerleyen zamanlar için?

RTX 4060 derim hiç düşünmeden. Frame Generation özelliği işlemciye yük/darboğaz yaratmadan kendi kendisine kare yaratma gücüne sahip. Zaten bunu açtığında kas gücü olarak daha üstün kartlara bile fark atıyorsun. Güç tüketimi de bayağı düşük.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

RTX 4060 derim hiç düşünmeden. Frame Generation özelliği işlemciye yük/darboğaz yaratmadan kendi kendisine kare yaratma gücüne sahip. Zaten bunu açtığında kas gücü olarak daha üstün kartlara bile fark atıyorsun. Güç tüketimi de bayağı düşük.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Hocam konudan bağımsız olarak Frame generation'lu bir RTX 4060, RTX 3080'e göre nasıl performans verir?

Hocam konudan bağımsız olarak Frame generation'lu bir RTX 4060, RTX 3080'e göre nasıl performans verir?

Bu videonun ikinci ve üçüncü bölümüne bakarsan 4060 Ti ile 3090 Ti eşitleniyor. Yani buradan yola çıkarsak FG açılmış 4060, RTX 3080'i geçer.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı