MSI GTX 1070Ti ısınma sorunu

alperrr1

Hectopat
Daha fazla  
İyi günler arkadaşlar. i7 6700K ile MSI Aero GTX 1070Ti 8 GB ekran kartını kullanıyorum. Ekran kartı fan ayarını %100 olarak ayarlayıp oyuna girdiğimde ortalama 82-83 derece düzeyinde sıcaklık alıyorum. GTA 5 Benchmark testinde Technopat'ın uyguladığı testten 10 FPS düşük sonuç çıktı. Bu sıcaklığa çıktığında MHz düştüğünü sanıyorum ki FPS daha düşük çıksın. Yorum ve önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
GTX 760 ile Benchmark'ta 98 derece görmüşlüğüm var. Merak etmeyin zaten normal kullanımda o seviyelere pek çıkmaz, Benchmark sınırı görmek için o kadar zorluyor. Modelden modele değişebileceği gibi kasadan kasaya, hatta tamamen aynı kart olsa bile bu şekilde sonuçlar alınabiliyor. Dert etmeyin.

Benim arkadaşta da gaming xte 82 derece.
O kart için normal bir değer. Zira özel soğutmalı bir model değil.
Hocam arkadaşın dediği gibi fps düşürür mü bu benim arkadaşta gaming x 82 derece mesela? Saat hızı 1936-1924 şeklinde gidip geliyormuş.

Son düzenleme:
Ka
GTX 760 ile Benchmark'ta 98 derece görmüşlüğüm var. Merak etmeyin zaten normal kullanımda o seviyelere pek çıkmaz, Benchmark sınırı görmek için o kadar zorluyor. Modelden modele değişebileceği gibi kasadan kasaya, hatta tamamen aynı kart olsa bile bu şekilde sonuçlar alınabiliyor. Dert etmeyin.
Kardeşim benchmark yada herhangi bir oyunu oynarken hep 82 83 derece.

O kart için normal bir değer. Zira özel soğutmalı bir model değil.
Şöyle ki 82 83 derecelere geldiğinde 1600 mhz lerde çalışıyor sıcaklık düşük olırsa 1800lü değerlerde fps düşüşü bu sebeptenmi oluyor?
M
Yine lafıma geliyor. Daha düşük bir ekran kartı 98 derecede sapasağlam çalışabiliyorsa sizinki hayli hayli 82 derecede çalışır ve dediğinize göre çalışıyor. Yaz aylarındayız zaten. Dert etmeyin sıkıntı oluşturacak bir durum değil.
Mhz düşürüyor ama.

Şöyle ki 82 83 derecelere geldiğinde 1600 mhz lerde çalışıyor sıcaklık düşük olırsa 1800lü değerlerde fps düşüşü bu sebeptenmi oluyor?
M

Mhz düşürüyor ama.
Sırf sıcaklıktan değilde ekran kartı duruma göre frekansını ayarlar örneğin işlemci darboğazında veya v-sync açıksa vs vs çeşitlendirilebilir ben sıcaklıktan olduğunu sanmıyorum. Hep maksimum frekansta çalışmaz yani.

Sırf sıcaklıktan değilde ekran kartı duruma göre frekansını ayarlar örneğin işlemci darboğazında veya v-sync açıksa vs vs çeşitlendirilebilir ben sıcaklıktan olduğunu sanmıyorum. Hep maksimum frekansta çalışmaz yani.
Öyle ama ekran kartı oynarken tam güç çalışıyor 50 li fps lere düşüyor yani ihtiyaç varken neden düşürsün ki hızını
Accelero Xtreme IV | High-End VGA Cooler for AMD / NVIDIA up to 300 W TDP | ARCTIC
Arkadaşlar ekran kartı fanını değiştirme kararı aldım. Aklımda bu ürün var ama vrm ve vram lere kartın arka yüzünden temas var sadece.
Arka yüzdeki soğutma etki eder mi?
Vrm sıcaklığını hwinfo64 , aida64 , gpuz dahil hiçbir programda görüntüleyemiyorum. Nedeni nedir?
Gpu soğutacağım derken vrm ve vram leri yakmak istemiyorum yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı