MSI GTX 1070 Gaming X ısınma sorunu

UV nedir bilgim yok.
Undervolt ekran kartınıza giden gücü azaltmak demek. Benim ekran kartım da stok fan ayarları ile 78 derecede geziniyordu ve aşırı sesliydi. Az önce ekran kartımı 1268 MHz / 1150mV'den 1268 MHz / 975mV ye düşürdüm. Fanlar yarı hızında sabit sıcaklığım ise maks 64 derece oldu. Hem oyunlardaki micro stutter olayını çözüyor hem de daha serin çalışıyor ekran kartı. Afterburnerdan undervolt yapabilirsiniz, bir zararı olmaz ekran kartına. Örnek olarak bu videoyu verebilirim. O arkadaş da GTX 1070 Gaming X modelini 875mV ye undervoltlamış, fanları 1050 RPM de ve sıcaklık 66 derecede.

Son düzenleyen: Moderatör:
Undervolt ekran kartınıza giden gücü azaltmak demek. Benim ekran kartım da stok fan ayarları ile 78 derecede geziniyordu ve aşırı sesliydi. Az önce ekran kartımı 1268 MHz / 1150mV'den 1268 MHz / 975mV ye düşürdüm. Fanlar yarı hızında sabit sıcaklığım ise maks 64 derece oldu. Hem oyunlardaki micro stutter olayını çözüyor hem de daha serin çalışıyor ekran kartı. Afterburnerdan undervolt yapabilirsiniz, bir zararı olmaz ekran kartına. Örnek olarak bu videoyu verebilirim. O arkadaş da GTX 1070 Gaming X modelini 875mV ye undervoltlamış, fanları 1050 RPM de ve sıcaklık 66 derecede.
Bunu MSI Afterburner'dan yapacağım değil mi ve FPS sıkıntısı yaşamam degil mi?

Doğru söylüyorsunuz hocam. Undervolt yaparak sorunu bi nebze çözmüş olur. Yinede ben kasaya 1-2 tane ek fan takmasını öneririm. 1 fanla kasa kullanmak pek mantıklı olmaz.

Bunu MSI Afterburner'dan yapacağım değil mi ve FPS sıkıntısı yaşamam degil mi?
AfterBurner'dan yapabilirsiniz ve hayır FPS sıkıntısı yaşamazsınız. Sadece aşırıya kaçmayın ki yeterli gücü alabilsin ekran kartı. NVIDIA GPU Undervolting yazarsanız birsürü rehber video çıkar karşınıza. İzleyip deneyin, ardından stres testine sokun. Eğer çökme yaşamazsanız olmuş demektir.
Doğru söylüyorsunuz hocam. Undervolt yaparak sorunu bi nebze çözmüş olur. Yinede ben kasaya 1-2 tane ek fan takmasını öneririm. 1 fanla kasa kullanmak pek mantıklı olmaz.
Oda doğru tek egzoz fanla kasa soğutmak çok doğru değil ama şuanlık para harcamadan yapabileceği tek çözüm bu. Doğru hava akışı sağlasa bile yine 75 derecelerde gezinir ekran kartı büyük ihtimalle.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı