MSI GTX 1080 PUBG'de düşük GPU kullanımı

Makaleler
4
Daha fazla  
Herkese merhaba. PUBG'de GPU kullanımında sürekli dalgalanma oluyor. Bazen yüzde 80 bazen ise 50-60'lara düşüyor kullanım. DDU ile grafik kartını sildim ve GeForce Experience ile tekrardan yükledim. Denemek amaçlı FurMark testi yaptım ve GPU %100 kullanılıyor. Tomb Raider oyununda denedim ayarları her şeyi Ultra'ya aldım ve GPU sürekli %100 kullanılıyor. Ama PUBG'de neden böyle anlamadım. Daha önce böyle sorunum yoktu. CPU 6700K @4.5 GHz. Tomb Raider ekran görüntüsünü koyuyorum. Ayrıca Windows'u tam performans moduna aldım. Nvidia ayarlarından da performans moduna aldım. 3D ayarlarından PUBG'yi ekleyip çoklu çekirdek kulllanımını da açtım.

1646581580983.png

Herkese merhaba. PUBG'de GPU kullanımında sürekli dalgalanma oluyor. Bazen yüzde 80 bazen ise 50-60'lara düşüyor kullanım. DDU ile grafik kartını sildim ve GeForce Experience ile tekrardan yükledim. Denemek amaçlı FurMark testi yaptım ve GPU %100 kullanılıyor. Tomb Raider oyununda denedim ayarları her şeyi Ultra'ya aldım ve GPU sürekli %100 kullanılıyor. Ama PUBG'de neden böyle anlamadım. Daha önce böyle sorunum yoktu. CPU 6700k @4.5 GHz. Tomb Raider ekran görüntüsünü koyuyorum. Ayrıca Windows'u tam performans moduna aldım. NVIDIA ayarlarından da performans moduna aldım. 3D ayarlarından PUBG'yi ekleyip çoklu çekirdek kulllanımını da açtım.

Eki Görüntüle 1324371

Bnede oluyor. R3 3100 RX 570 kullanıyorum darboğaz falan göremiyorum. Büyük ihtimalle ciddi olmayan bir şey.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese merhaba. PUBG'de GPU kullanımında sürekli dalgalanma oluyor. Bazen yüzde 80 bazen ise 50-60'lara düşüyor kullanım. DDU ile grafik kartını sildim ve GeForce Experience ile tekrardan yükledim. Denemek amaçlı FurMark testi yaptım ve GPU %100 kullanılıyor. Tomb Raider oyununda denedim ayarları her şeyi Ultra'ya aldım ve GPU sürekli %100 kullanılıyor. Ama PUBG'de neden böyle anlamadım. Daha önce böyle sorunum yoktu. CPU 6700K @4.5 GHz. Tomb Raider ekran görüntüsünü koyuyorum. Ayrıca Windows'u tam performans moduna aldım. Nvidia ayarlarından da performans moduna aldım. 3D ayarlarından PUBG'yi ekleyip çoklu çekirdek kulllanımını da açtım.

Eki Görüntüle 1324371
GPU Temp limit altında gibi görünüyor. GPU'nun soğumasını optimize et.
CPU modeliniz nedir?
6700K yazmış.

GPU Temp limit altında gibi görünüyor. GPU'nun soğumasını optimize et.

6700K yazmış.

GPU'nun termal macununu değiştirdim fanlarını kulak çöpü ve ıslak mendille tertemiz yaptım. Termal macunu mu yanlış sürdüm diyeceğim de FurMark'ta 70 dereceyi geçmiyor. VRAM devreye girdiği zaman ısınıyor sanırım. Termal Pad için ayrı bir konu açacağım. PUBG konusunda yardım edebilecek var mı?

Bnede oluyor. R3 3100 RX 570 kullanıyorum darboğaz falan göremiyorum. Büyük ihtimalle ciddi olmayan bir şey.

OC yapmıştım. BIOS'tan defaulta çekip tekrar deneyeceğim bakalım.

Herkese merhaba. PUBG'de GPU kullanımında sürekli dalgalanma oluyor. Bazen yüzde 80 bazen ise 50-60'lara düşüyor kullanım. DDU ile grafik kartını sildim ve GeForce Experience ile tekrardan yükledim. Denemek amaçlı FurMark testi yaptım ve GPU %100 kullanılıyor. Tomb Raider oyununda denedim ayarları her şeyi Ultra'ya aldım ve GPU sürekli %100 kullanılıyor. Ama PUBG'de neden böyle anlamadım. Daha önce böyle sorunum yoktu. CPU 6700K @4.5 GHz. Tomb Raider ekran görüntüsünü koyuyorum. Ayrıca Windows'u tam performans moduna aldım. NVIDIA ayarlarından da performans moduna aldım. 3D ayarlarından PUBG'yi ekleyip çoklu çekirdek kulllanımını da açtım.

Eki Görüntüle 1324371

Ayrıca PUBG lobi ekranında %99 kullanıyor ekran kartını. Ben darboğaz olduğunu düşünüyorum. Online olmayan bir oyunda ve FurMark'ta %100 kullanılabiliyorsa eğer bunun tek nedeni Online olması ve işlemciye yük binmesi olarak düşünüyorum.

1646584049826.png

GPU'nun termal macununu değiştirdim fanlarını kulak çöpü ve ıslak mendille tertemiz yaptım. Termal macunu mu yanlış sürdüm diyeceğim de FurMark'ta 70 dereceyi geçmiyor. VRAM devreye girdiği zaman ısınıyor sanırım. Termal Pad için ayrı bir konu açacağım. PUBG konusunda yardım edebilecek var mı?

OC yapmıştım. BIOS'tan defaulta çekip tekrar deneyeceğim bakalım.

Ayrıca PUBG lobi ekranında %99 kullanıyor ekran kartını. Ben darboğaz olduğunu düşünüyorum. Online olmayan bir oyunda ve FurMark'ta %100 kullanılabiliyorsa eğer bunun tek nedeni Online olması ve işlemciye yük binmesi olarak düşünüyorum.

Eki Görüntüle 1324401

İşlemciyi yorucak bir şey açıkmıki veya Power'ınız da yetmiyor olabilir.

Oyun hangi grafik ayarında? Bir de oyunun gelişmiş DX11 modunu denediniz mi?

Oyun her şey ultrada Recep bey. DX12'de çalışıyor ama DX 11 ve Gelişmiş DX 11'i denedim sonuç değişmedi. Dediğim gibi diğer uygulamalarda sorun yok gibi. Windows 11'i yeni kurduğum için sadece Tomb Raider'i yükledim bir denemiştim

Oyun hangi grafik ayarında? Bir de oyunun gelişmiş DX11 modunu denediniz mi?

Bir de lobide ekran kartı kullanımı %99 oluyor. Lobideyken bir problem yok kullanıyor GPU'yu ama oyun içinde kullanmıyor nedense. Her şeyi ultraya aldığımda bile %80-%90 arasında gidiyor ki ayarlar ekstra GPU'yu zorlayacak her şeyi ultraya aldım.

Ne oldu da düzeldi bilmiyorum ama şimdi %98 kullanıyor. Sorun şimdilik ortadan kalktı. Ancak kış ayında 78 derece ise yazın sıcaklığını nasıl düşüreceğim bakalım ekran kartının :)

Oyun her şey Ultra'da Recep bey. DX12'de çalışıyor ama DX 11 ve gelişmiş DX 11'i denedim sonuç değişmedi. Dediğim gibi diğer uygulamalarda sorun yok gibi. Windows 11'i yeni kurduğum için sadece Tomb Raider'i yükledim bir denemiştim.

Bir de lobide ekran kartı kullanımı %99 oluyor. Lobideyken bir problem yok kullanıyor GPU'yu ama oyun içinde kullanmıyor nedense. Her şeyi Ultra'ya aldığımda bile %80-%90 arasında gidiyor ki ayarlar ekstra GPU'yu zorlayacak her şeyi Ultra'ya aldım.
Ne oldu da düzeldi bilmiyorum ama şimdi %98 kullanıyor. Sorun şimdilik ortadan kalktı. Ancak kış ayında 78 derece ise yazın sıcaklığını nasıl düşüreceğim bakalım ekran kartının :)

Kasa camlı ise falan ön camı açın biraz daha fazla tozlanır ama rahatlar odanızı sık sık havalandırın nerede yaşıyonuz bilmiyorum ama İç Anadolu falan ise işiniz biraz da olsa kolaylaşır doğu ise bilemem.

Kasa camlı ise falan ön camı açın biraz daha fazla tozlanır ama rahatlar odanızı sık sık havalandırın nerede yaşıyonuz bilmiyorum ama İç Anadolu falan ise işiniz biraz da olsa kolaylaşır doğu ise bilemem.
Acaba yeni fan mı alsam orijinal fanları? Bir de youtube ‘da şöyle bir video gördüm ama;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı