MSI GTX 1080 Ti Seahawk 1000 TL Custom Sıvı Soğutma Kurmak

Halphas

Hectopat
Daha fazla  
MSI GTX 1080 Ti SEAHAWK EK X modelli ekran kartına sahibim.
Kasam: NZXT H440 sadece GPU'yu soğutmak üzere bir custom sıvı soğutma sistemi kurmam lazım. Bu konuda kesinlikle hiçbir tecrübem veya bilgim yok o yüzden bilgili arkadaşların yardımını bekliyorum.

Kendi yaptığım araştırmalar sonucunda kasamın ön kısmına 360'lık bir radyatör koymaya karar verdim fakat H440 radyatörün kalınlığı konusunda biraz sıkıntılı. EK-CoolStream PE 360'la devam edecektim fakat 38mm olması H440 için sıkıntı çıkarabileceğinden 26mm'lik EK-CoolStream SE 360 Radyatör tercih ettim (henüz almadım). Evet 360'lık radyatörün sadece GPU'yu soğutmak için fazla olduğunun farkındayım fakat seneye işlemciyi de soğutmayı düşündüğümden ileriye dönük bir yatırım olsun istedim.

Pompa ve rezervuar konusunda inanın en ufak bir bilgim veya fikrim yok. EKWB'nin rezervuar ve pompa birleşik ürünlerinden tercih etmek istiyorum fakat bu ürünlerdeki rezervuarların boyutu beni tatmin etmiyor. Eğer pompa ve rezervuarı ayrı ayrı satın alırsam montaj için gerekli braketlerin veya pompa ağızlarının uyumunu ve neleri satın alacağımı bilmiyorum. Pompa konusunda yardımcı olurken seneye işlemci için de aynı pompayı kullanacağım bunu ihmal etmeyin kaliteli bir pompa olursa sevinirim. Şunu da belirteyim ön tarafa 360'lık radyatör koyacağımdan tüm HDD yuvalarını sökeceğim sadece 1 HDD kullanacağımdan sıkıntı çıkartmayacak. Bir örneğini aşağıya bırakacağım.

Boru olarak akrilik boru kullanmayacağım çünkü ne ısı tabancam var ne de bir tecrübem. Bundan dolayı yumuşak boruyla devam edeceğim.

Rakorlar konusunda da bir fikrim yok fakat araştırdığım üzere akrilik boru ve yumuşak boru rakorları farklı oluyor. Kaliteli rakorlar anladığım kadarıyla EKWB ve Bitspower markalı rakorlar.

Evet arkadaşlar bu kadar. Diye bitirirsem beni linç edeceğinizi hisseder gibiyim :ROFL:. Tabii ki de bütçemi belirteceğim bütçem 1000TL arkadaşlar.

HDD Yuvaları kaldırılmış halde 360'lık radyatörün montajı ve tek HDD kullanımı:
HDD ŞEKLİ.jpg

1000 TL'yi asman gerekecek. Bildigin gibi $ ve € aldi basini gidiyor. Duzgun bir pompa 600 TL. Duzgun bir rezervuar 300 TL. Yine radyatore de 300 desek rakor, boru, sivi ve diger malzemeler derken benim tahminimce 1500 veya daha üstü tutabilir. Erkan abi daha iyi yardimci olur. Ben urunlerden hic anlamiyorum.

1000 TL'yi asman gerekecek. Bildigin gibi $ ve € aldi basini gidiyor. Duzgun bir pompa 600 TL. Duzgun bir rezervuar 300 TL. Yine radyatore de 300 desek rakor, boru, sivi ve diger malzemeler derken benim tahminimce 1500 veya daha üstü tutabilir. Erkan abi daha iyi yardimci olur. Ben urunlerden hic anlamiyorum.
Evet farkındayım maalesef $ ve € uçuşlarda fakat sistemi çalıştırmam için başka şansım yok 1000 TL'nin içine sığdırmam lazım bu parçaları ve sadece bir pompanın 600 TL olması imkansız yani 3-4 gündür araştırıyorum rastlamadım henüz D5 pompalar bile 200-300 arasında kendi başlarına, tabii benimde pek bir bilgim yok bu konularda çok kez belirttim bu konudaki cahilliğimi. İşin üstadı Erkan abi.

Örnek link verir misin?
EKWB'nin kendi sitesinde tek başına 57€ EK-D5 PWM G2 Motor (12V DC PWM Pump Motor) – EK Webshop
Ayrıca Türkiyede de mevcutmuş Pompalar / Aksesuarlar - Modifiye Malzemecisi
Rezervuar ve Aksesuarları - Modifiye Malzemecisi
Benim aklıma takılan en büyük sorulardan biri atıyorum ben yukarıda attığım pompayı satın aldım üstüne istediğim rezervuar uyacak mı, neye göre seçmeliyim,montaji için gerekli aparatlar var mı ? Türevi sorular.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı