Hocam siz Ordulu musunuz? Ben Orduluyum'da.Evet, akrilikte ufak da olsa ynlış ölçüde oturtamazsınız ancak bu yine de yapamazsınız anlamına gelmez. Eğer isterseniz acemilik sürecini geçirmek için 1-2 metre fazla istersiniz. Böylece deneme yanılma yoluyla işi kaparsınız.
Eğer uzaktan verilen ölçülerle ya da bilsem ki nakliye anında zarar görmeyecekler (neticede bu akrilik borular cam karışımlı, ısıtılarak bükülüyor ve biraz zorlamada kırılabiliyorlar) sizden ölçüleri alır işledikten sonra yollardım size.
Ya da olmadı, ben Ordu'dayım, yakınsanız daha kolay halledebiliriz?
Ya da olmadı başlangıç olarak bilindik yumuşak hortumlarla başlayıp ilerde de hem akriliğe hem de CPU'yu da soğutmak için ilaveler yapabilirsiniz.
Bu arada, yazdan beri yeni bir eve taşındık, sitenşn altyapısı halen nitmediği için internetim gelmedi. Ben mobilden giriyorum, kota da dayanmadıpı için bitik kotayla fiyat araştırması yapıyorum. Anlayacağınız bağlanana kadar çok aşırı zaman kaybım oluyor. Haliyle de size dönüşüm çok geç oluyor, idare edin artık
Benim kullandığım ve gerçekten de çok memnun olduğum "XSPC Photon 270''lik Combo Rez'i size öneriyor İlerde de CPU'yu da besleyebilesiniz diye almanızı tagsiye ediyorum. Ben şuan fiyat araştırması yapıyorum ancak fiyatlar esasen sabit olmuş olsada, eriyen TL'miz karşısında ateş pahası gibi görünüyor. (Yanılmıuorsam 700 TL civarına sadece pompa+rezervuar geliyor bu durum da.)
İnternet hızım tam bir rezalet.
Ben size lazım olan gerekli ve uyumlu parçaların linklerini atayım, siz renkleri-tiplerini zevkinize göre değiştirirsiniz. Ve daha ucuz yerler var mıdır diye de bakarsınız.
Boru ve rakor ölçülerinde dikkat etmeniz gereken husus, borunun iç çapıyla rakorun dış çapının aynı ölçüde olmasıdır. Mesele borunun iç çapı 10mm ise rakorun da dış çapı 10mm olmalı.
Burada bir ekleme daha yapmak istedim. (Güncelleme)
Eğer akrilik yapacaksanız da, bu sefer tam tersi olmalı. (Rakorun iç çapıyla akrilik porunun dış çapı paz alınmalı.)
Listedeki ucuz köşe rakorları kullanırsanız yaklaşık 240$'ye denk geliyor, üstüne de %20 gibi gümrük bedeli ekleyebilirsiniz.
- XSPC/ Photon 270'lik Combo Rez. + Pom. (Sizi uzun yıllar götürecek kadar sağlam ve çok da güçlü pompaya sahiptir.
- XSPC/ EX360 Radyatör (35,5 kalınlıkta, PUSH-PUL yapmaya çok uygun bir radyatördür.)
- Bitspower 90 derece dönebilen köşe rakorlar. ( Bu rakorlar kaliteli oldukları gibi, fiyatları da hayli pahalı. Fakat yerinizde olsam başlangıç olarak bunları alırdım. Bunlardan şimdilik 4 adet lazım olacaktır.
- 10mm iç çapa sahip yumuşak hortum rakorları. (Bunlardan size 10 adet lazım olacak.)
- Sıvı tahliyesi için Vana. (Bu vana, ilerde sıvı değişimi için olmazsa olmaz.)
Burada eksik kalan hortumu çoğu sanayilerde, nalbu gibi yerlerden temin edebilirsiniz. (Sadece hortumun iç çapının 10mm olmasına dikkat edin yeter. Kalınlık olarak zevkinize göre seçin artık.)
Şimdi,sadece sıvı kaldı. Sıvıyı da şimdilik aküçü'lerde %50 gibi olması kaydıyla saf su ve sanayide renkli ya da renksiz antifriz alıp kullanabilirsiniz. Ama eğer inceltilmiş antifriz bulabilirseniz %100 de olabilir, kullanabilesiniz.
Malzemeler alındıktan sonra, montaj kısımını detaylıca anlatırım ayrıca.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.