MSI GTX 1660 Ti Ventus XS OC ekran kartı fan ayarı

naturl

Hectopat
Yer
Ataşehir
Arkadaşlar fan problemi birkaç gündür kafamı kurcalıyor. MSI Afterburner programı ile fan ayarlarını yapıyorum ama fan hızı % 40 aşağısını görmüyor. Boşta bile fanlar % 40 hızda dönüyor. Çözüm bilen varsa yardımcı olsun. Resimleri ekliyorum.

Sistem;
  • Ryzen 5 1600 REV2
  • ASUS TUF B450M PRO GAMING
  • MSI GTX 1660 Ti OC 6 GB
  • Corsair 16 GB (2x8) 3000 MHz RAM
Adsızyyyy.jpg

Bu şekilde 50 derecede %20, 60 derecede %25, 65 derecede %30, 70 derecede %40, 75'i geçerse %50 şeklinde ayarlayabilirsiniz.
Eki Görüntüle 463776

Zero RPM için 40 dereceye kadar grafiği 0 da tutarak da yapabilirsiniz. Ki böyle daha iyi bence;

Eki Görüntüle 463778

Teşekkürler attığım resimde ayarı yaptım zaten. Fakat ayar yapmama rağmen olmadı. Farkettiğim benim ayar penceremde sarı kesik çizgiler var ama sizde yok. Onları nasıl yok ettiniz?

Teşekkürler attığım resimde ayarı yaptım zaten. Fakat ayar yapmama rağmen olmadı. Farkettiğim benim ayar penceremde sarı kesik çizgiler var ama sizde yok. Onları nasıl yok ettiniz?
SS atar mısınız? Anlayamadım. İlk mesajda gördüm pardon tamamdır. Bilmiyorum ama önemi yok sanırım. 2. attığım şekilde ayar bence daha makul. Zaten ilkini de o şekilde yapmamıştım ama yanlış copy paste oldu pardon.

İşaretlediğim yerdeki kesik çizgi fan hızının %40 tan aşağı düşmemesine sebep oluyor sanırım. Sizde o çizgiyi göremedim.

Dosya Ekleri

• Adsızyyyy2.jpg
    Adsızyyyy2.jpg
    42,9 KB · Görüntüleme: 99
İşaretlediğim yerdeki kesik çizgi fan hızının %40 tan aşağı düşmemesine sebep oluyor sanırım. Sizde o çizgiyi göremedim.
Evet enteresan. Üzgünüm bilgim yok. En güncel sürücüler vs. kurulu mu sisteminiz de her şey tamam mı? Belki de pasif soğutması son derece kötü olduğu için kart %40 altına düşürmüyor olabilir. Kötüden kastım bazı diğer rakiplerine göre blok boyutu kalınlığı vs. küçük kaldığı için soutma adına devamlı fan çalışması gerekiyor olabilir bunu demek istedim. Uygun fiyatlı ekran kartlarında sıkça rastlanan bir durum.

1574591398180.png

Ekran kartında normal olarak 0 RPM özelliği var mı? Eğer yoksa yazılımsal olarak o ayar kitli olabilir.
Şimdi baktım da bazı modellerde 0 RPM özelliği VBIOS üzerinden kilitli olarak geliyor. Bu durumda onu açma gibi bir şansınız yok, boştayken fanları en düşük RPM de dönecek şekilde ayarlayın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı