MSI GTX 750 Ti Overclock Değerleri

CINCHKN

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, 2 gün kadar önce ekran kartımı overclock ettim. Sizlerin çeşitli konularda dedigi gibi yavaş yavaş ilerletmeye başladım ve bir konuda 750 Ti ekran kartının 128 Bit oldugundan dolayı Memory Clock yükseltilmesinin daha yararlı oldugunu duydum. Deneyerek bu degerlere ulaştırdım. Crysis 2 oyununda da 1366x768'de oyuncu ayarlarında bu degerleri aldım. Şehir içi 150-250 FPS civarı, bu degerlerde bir anormallik var mıdır? Ve bu yaptıgım overclocku bu şekilde kullanabilir miyim? Oyunlarda herhangi bir hata almıyorum ve bu overclock ayarları kartın ömrünü azaltır mı? Ayrıca MSI Afterburner'daki Kombustor'u açınca sag üst koşedeki Power TPD arada sırada %100-101 falan oluyor. O anormal bir şey mi? Şimdiden çok teşekkürler.
Ekran Alıntısı.PNG

Crysis2 2016-08-29 21-37-44-18-min.jpg

Ekran Alıntısı2.PNG

Ekran Alıntısı3.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Oc ni güzel buldum core clock iyi ama memeory clockun biraz daha yolu var gibi test için furmark güzel bir program hata vermezse oc başarılı olmuş demektir.

Teşekkür ederim yorumunuz için dikkate alacagım memory clocku ne kadar daha arttırabilirim sizce ve bir zararı varmıdır uzun vadede

Düzgün oc yapıldığı zaman hiçbir zararı olmaz sadece sıcaklıklarına dikkat et öç nedeni ile fazla ısınabilir memory clock değerini adım adım arttırarak sınırını bulacaksın +50 arttırarak en stabil olduğu değerde bırak internette +500 değerlere çıkanlar var.

Tamam dediklerinize dikkat edecegim sagolun peki core voltageyi neye göre arttırmalıyım şu an iyimi yoksa arttırmalımıyım internette +50 core clock verip voltajı sona çekenler var ben ne olur ne olmaz diye +5 verdim ama mV degerinde bir degişiklik yok

Voltajı şuanlık oynama ne zaman ekran kartın stabil değil mavi ekran yada donma yaptı ozaman +5 yada +10 volt arttırabilirsin bide netteki o sona getirenlere pek uyma mazallah kartı yakarsın çünkü tüm kartlar aynı oc değerlerine sahip değil mesela bende fx 4100 var 5.0 ghz a çıkaran var ama benimki ne voltaj verirsem vereyim 4.3 ü geçemedi.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı