Msi GTX 750 Ti ve Q8400 Kasma Sorunu

Oguzxx45

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.
Başlıkta belirtmiş olduğum gibi saçma bir şekilde oynadığım oyun max. ayarlarda da min. ayarlarda da kasıyor. Bazen 30 FPS alıyorum, bazen ise 16 17 20. Oyun online oyuncu cok olursa daha da düşebiliyor. Sizlerden ne yapmam gerektiğini, neden kasmış olduğunu oğrenmek istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Birisi bana sorunun 1080p monitor olmayışından kaynaklandığını söyledi 1366x768 monitör olduğu için fps düşük oluyormuş 1080 p monitör alsam duzelir mi ?

Normalde çözünürlük düştükçe FPS artar. Yani siz 1080P monitöre geçince görüntü daha güzel olacak ancak FPS düşecek. Fakat dediğiniz oyun işlemciye yük bindiriyorsa işlemciniz 720P'de GTX 750 Ti'a darboğaz yapabilir. 1080P monitöre geçerek bu sorunu çözebilirsiniz. Ancak kesinlikle darboğaz var diyemeyeceğimden acele etmeyeniz. İlk önce MSI Afterburner ile GPU ve CPU kullanım değerlerini kontrol ediniz. CPU %90 yukarısında, GPU %90 aşağısında ise darboğaz olabilir. Tabii ki bu oyuna da bağlı. Örneğin 2D bir oyunda %90 üzerinde çalışmasını bekleyemeyiz. Bu yüzden hangi oyunmuş bu onu da söyler misiniz?

Şöyle bi fotoğraf işinize yarar diye msi afterburner ıle oyun ıcı nasıl gösterceğimi bilmiyorum işinize yaramazsa onlada yaparım oyunun ismi RigorZ orjinali infestation survivor storeis .

Dosya Ekleri

• sdd.png
    180,8 KB · Görüntüleme: 360
Cpu kullanımı göstermiyor galiba ama bu görüntüyü aldım msi afterburner ile

Dosya Ekleri

• Adsızsd.png
    380,6 KB · Görüntüleme: 424
Hocam GPU kullanımı düşük. Yüksek ihtimalle darboğaz mevcut. Ancak CPU kullanımını görmeden kesinlikle darboğaz diyemem. CPU 1, CPU 2, CPU 3 ve CPU 4 Usage ayarlarının hepsine tıklayıp OSD kutucuğunu işaretlemeniz yeterli. Bu şekilde her çekirdeğin kullanımını görebilirim.

çekirdek 0 kullanımı 56
çekirdek 1 kullanımı 83
çekirdek 2 kullanımı 63
çekirdek 3 kullanımı 82 seklinde değerleri aldım adam gibi program bulamadım o yuzden boyle yazmak durumundayım

Oyun ultra ayarlarda ve 1366x768 kalitede çözünürlük veya kalite dusersem bile artış azalma olmuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…