Çözüldü MSI GTX 750 Ti vidasız durur mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ZarakiKenpachi8

Hectopat
Bilgisayara MSI GTX 750 Ti taktım. Ama kasadaki vida yerleri uymadı başka vidada olmuyor çünkü delik denk gelmiyor. Ama kart yerine oturdu sabit gayet hareket etmiyor. Çok ağır bir kartta değil. Vidasız durması bir problem olur mu?

Çözüm
DVD'yi kullanmıyorsan, HDD'yi DVD'nin olduğu yere al, DVD'yi sökebilirsin veya durabilir. Biraz daha genişler ekran kartı alanı.

Şuradan geçecek ince küçük kelepçelerden 3 tane al, birini tak, beğenmezsen kesip ikinciyi düzgün takarsın, 3. de bakımda vs yedekte durur uğraşmazsın.

Bakım sonrası vida takmayı unutmuşum.1.5-2 ay boyunca 5600XT'yi vidasız kullandım, 1 kilonun üstünde bir kart olmasına rağmen sorun olmadı ama mümkünse vidalayın.

Vidasız durur ama ekran kartını tutacak bir şey koyun ekran kartı tutucu gibi bi arkadaşın ekran kartı taşıma esnasında yerinden çıkıp düşmüştü

Bakım sonrası vida takmayı unutmuşum.1.5-2 ay boyunca 5600XT'yi vidasız kullandım, 1 kilonun üstünde bir kart olmasına rağmen sorun olmadı ama mümkünse vidalayın.

Vida deliği uymuyor ama bir şekilde sabitlemem lazım o halde.

Vidasız durur ama ekran kartını tutacak bir şey koyun ekran kartı tutucu gibi bir arkadaşın ekran kartı taşıma esnasında yerinden çıkıp düşmüştü

Bilgisayar hep sabit taşımıyorum. Şu anki hali ile bir problem olmaz mı yani?

Merak ettim kasa - ekran kartı vida yerinin fotoğrafını atar mısın, o kart 500 gr civarı olsa gerek ama çift fan mıydı? O zaman titreşim tatsız olabilir.

Takarken çekmiştim.
Hiç kafanda kalmasın, al bir kablo kelepçesi denen plastik zımbırtıdan bir tane o delikten geçecek incelikte olanı, tak kilitle, gerekirse keser çıkartırsın. Ayağın kasaya çarpar bir şey olur oynar o kart. Kasanın yan kapağında hava alacak yer var mı, onu merak ettim, kart zemine çok yakın.

Ben esas HDD'nin kablosuna takıldım, yukarı CD/DVD'nin oraya alsan iyi olabilir.

HDD kablosu DVD kablosu vs. plastik kelepçeyle bağlıydı birbirine ve ekran karını takmamı bayağı engelliyordu. Kelepçeyi kestim. DVD kablosunu tamamen çıkardım kasadan, HDD kablosuda ilk 4 tane SATA kablosuna takınca ekran kartı fanına çarpıyordu. Bende 6. SATA yerine taktım. Biraz garip durdu evet, yukarı takarsam farklı yerden mi geçireyim yani yoksa yine ekran kartının oradan mı? Kasanın yan kapağında delikli bölme var ve ekran kartı dediğin gibi zemine bayağı yakın. Bir de önündedeki SATA kablosu vs. olsun epey dar. Kasanın küçük olmasından kaynaklanıyor galiba sorunlar. Dediğin gibi bir plastik kelepçe alacağım ve kelepçeyi nereden geçireceğim onu fotoğraflarda işaretler misin? Teşekkür ederim.

DVD'yi kullanmıyorsan, HDD'yi DVD'nin olduğu yere al, DVD'yi sökebilirsin veya durabilir. Biraz daha genişler ekran kartı alanı.

Şuradan geçecek ince küçük kelepçelerden 3 tane al, birini tak, beğenmezsen kesip ikinciyi düzgün takarsın, 3. de bakımda vs yedekte durur uğraşmazsın.

Çözüm

Teşekkürler ilgi ve alakanız için.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…