MSI GTX 770 GPU Ses Problemi

muratguzel

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar,

Geçen hafta aşağıdaki sistemi topladım. Oyun programlayan biriyim ve programlamayı sürekli Mac üzerine yapıyordum. Uzun yıllardır da PC toplamamıştım. Biraz cahillik ile aşağıdaki seçimi yaptım. Parçaların altına amacımı da yazıyorum fikir vermesi için. Bu sistemde de gpu' dan oyun oynarken ve oyun programlama debug ederken fandan değil ama sanki gpu' dan bir ses geliyor. Ağustos böceği sesi desem tam yeri olabilir :) Cızırtı gibi birşey. Mesala oyun içinde ortam üzerinde sakin bir yerde olursam ağustos böceği sound' u kesiliyor. Eğer etraf kalabalıksa ağustos böceği partisi oluyor gpu içinde. Aşırı bir ses değil ama gece geç saatlere kadar çalıştığım için geceleri çekilmez bir ses. Acaba benim ekran kartının tipik bir özelliği midir yoksa bir problem mi var ? Görmeden dinlemeden bir şey söylemek zor ama en azından fikirleriniz değerli.

Ana Kart
Msi Z97 Gaming 7 ( 5. nesil desteği için orta karar da olduğundan tercih ettim. )

CPU
Intel 4570 ( 5. nesil K serisini bekliyorum. Şimdilik idareten kullanıyorum diyebilirim. )

Ram
Corsair 16 GB ( 2 x 8GB) Vengeance Pro (Ram benim için önemli oluyor. Kullandığım IDE 'ler ram canavarı)

HD
Corsair 240GB Force GS Serisi (Genelde kullanılıyor diye kör uçuşla aldım.)

Gpu
Msi GTX 770 Twin Frozr Gaming OC (Bana yeterli olacak diye tercih ettim.)

Kasa
Corsair Carbide 400R 80 Plus 750 W

Teşekkürler

Merhabalar,

Geçen hafta aşağıdaki sistemi topladım. Oyun programlayan biriyim ve programlamayı sürekli Mac üzerine yapıyordum. Uzun yıllardır da PC toplamamıştım. Biraz cahillik ile aşağıdaki seçimi yaptım. Parçaların altına amacımı da yazıyorum fikir vermesi için. Bu sistemde de gpu' dan oyun oynarken ve oyun programlama debug ederken fandan değil ama sanki gpu' dan bir ses geliyor. Ağustos böceği sesi desem tam yeri olabilir :) Cızırtı gibi birşey. Mesala oyun içinde ortam üzerinde sakin bir yerde olursam ağustos böceği sound' u kesiliyor. Eğer etraf kalabalıksa ağustos böceği partisi oluyor gpu içinde. Aşırı bir ses değil ama gece geç saatlere kadar çalıştığım için geceleri çekilmez bir ses. Acaba benim ekran kartının tipik bir özelliği midir yoksa bir problem mi var ? Görmeden dinlemeden bir şey söylemek zor ama en azından fikirleriniz değerli.

Ana Kart
Msi Z97 Gaming 7 ( 5. nesil desteği için orta karar da olduğundan tercih ettim. )

CPU
Intel 4570 ( 5. nesil K serisini bekliyorum. Şimdilik idareten kullanıyorum diyebilirim. )

Ram
Corsair 16 GB ( 2 x 8GB) Vengeance Pro (Ram benim için önemli oluyor. Kullandığım IDE 'ler ram canavarı)

HD
Corsair 240GB Force GS Serisi (Genelde kullanılıyor diye kör uçuşla aldım.)

Gpu
Msi GTX 770 Twin Frozr Gaming OC (Bana yeterli olacak diye tercih ettim.)

Kasa
Corsair Carbide 400R 80 Plus 750 W

Teşekkürler
Ekran kartı tam yerine oturmamış olabilir. Vidalarını biraz sıkmayı dene.

Hayır denemedim ama deneyeceğim. Ayrıca vidalarına baktım iyi sıkılmış. Kart ta yerine iyi oturmuş aslında mount olayında sıkıntı yok ama farklı bir slot ile deneyeceğim.
Büyük ekran kartlarını sökmek biraz sıkıntıdır, Power kablosunu çıkartmaya çalışmayın, çıkmaz zaten. Ayrıca ekran kartının vidalandığı yerin dışında tutan bir plaka var, ona da dikkat edin.

Büyük ekran kartlarını sökmek biraz sıkıntıdır, Power kablosunu çıkartmaya çalışmayın, çıkmaz zaten. Ayrıca ekran kartının vidalandığı yerin dışında tutan bir plaka var, ona da dikkat edin.
Ekran kartı sökmek hiç de zor bir şey değildir. Güç kablosunu sökmek içinde yandaki tırnağa basıp çekmek yeterlidir. Ekran kartını başka bir slota takıp deneyin eğer hala ses var ise kabloların fanlara değmediğinden emin olun.

Ekran kartı sökmek hiç de zor bir şey değildir. Güç kablosunu sökmek içinde yandaki tırnağa basıp çekmek yeterlidir. Ekran kartını başka bir slota takıp deneyin eğer hala ses var ise kabloların fanlara değmediğinden emin olun.

PCIe güç kablosunda tırnak var ve basıp çıkartabilirim. Başka slot' ta denedikten sonra sorun devam ederse Vatan' dan aldığım için oraya götüreceğim. Prosedür nasıl oluyor deneyimi olan var mı ? Umarım sorun çıkartmıyorlardır ve hızlı bir şekilde çözüm üretirler.

Bende aynı problemi yaşamıştım sesin ekran kartından geldiğini sandım, fakat ses anakartın ses işlemcisinin bobinlerinden geliyordu. Anakartım Msi Z87-GD65'di kulaklığı jaktan çıkarıp test etmeyi deneyin.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı