MSI GTX 960 4 GB overclock

eminkahvecii

Hectopat
Katılım
30 Ağustos 2020
Mesajlar
8
Çözümler
1
Merhaba arkadaşlar, bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. MSI GTX960 4 GB ekran kartıma overclock yapmak istiyorum ama yeterli bilgim yok. Yardımcı olur musunuz?
 
MSI Afterburner programını kullanabilirsiniz. Memory Clock ve Core Clock'u kademeli kademeli ve balanslı olarak arttırın, bunları arttırırken voltajı da arttırın yoksa mavi ekran verebilir. Ayrıca her arttırdıktan sonra OCCT gibi programlarla test edin ardından farklı farklı oyunlar ile stabilitesini test edin.

Edit: isterseniz örnek overclock videolarına bakabilirsiniz ya da PC Building Simulator diye bir oyun var, gerçek hayata çok yakın. Severek oynarım, orada overclock denemeleri yapabilirsiniz, dediğim gibi gerçekçidir.
 
Core clock yazan yerden arttırabilirsiniz.

Ekran Görüntüsü (31).png
 
Bunları arttırırken voltajı da arttırın yoksa mavi ekran verebilir.
Dediğiniz doğru olmakla beraber tecrübesiz birine voltaj arttırmayı önermeyi doğru bulmuyorum. İşin içine voltaj girdiği zaman çok daha dikkatli olunması gerek. Arkadaş en azından şimdilik voltaja dokunmadan çıkabildiği yerlerde dolanmalı diye düşünüyorum.

Değerleri bir anda yükseltmeyin, adım adım gidin. Yükseltmelerden sonra stress test ile kartın ne kadar stabil çalıştığına bakın. Bunun yanında sıcaklıklara da dikkat etmeyi unutmayın.
 
Dediğiniz doğru olmakla beraber tecrübesiz birine voltaj arttırmayı önermeyi doğru bulmuyorum. İşin için voltaj girdiği zaman çok daha dikkatli olunması gerek. Arkadaş en azından şimdilik voltaja dokunmadan çıkabildiği yerlerde dolanmalı diye düşünüyorum.

Değerleri bir anda yükseltmeyin, adım adım gidin. Yükseltmelerden sonra stress test ile kartın ne kadar stabil çalıştığına bakın. Bunun yanında sıcaklıklara da dikkat etmeyi unutmayın.
Doğru aslında evet, voltajı "az az arttırın" demem daha doğru olurdu. Karta aniden voltaj arttırmak zarar verebilir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı