MSI GTX 960 Geforce Experience Optimizasyon Sonrası Kare Atlama Sorunu

Uraniumhazee

Hectopat
Makaleler
1
Arkadaşlar merhaba.
Msi GTX 960 ekran kartı kullanıyorum. Kartı yeni test etmeye başladım. Birtakım sorunlar yaşadım. Bunları size anlatmak ve yorumunuzu almak istiyorum.

Sistemim:
intel 4460
8GB RAM
MSI Gtx 960
AOC 18.5" E970SWN (Full HD Değil) Vga giriş ve çevirici ile DVI girişine takılı.

Sistemi yeni çıkan Metal Gear Solid 5 Phantom Pain oyununda test ettim.
Oyun FPS değerleri bu sitede mevcut:
Metal Gear Solid V Notebook Benchmarks

Oyunu Steam'den çekip direk oynadığımda bana aşağıdaki ayarları yapılandırdı ve sorunsuz oynadım. Afterburner programında FPS bilgisini açınca 60 FPS gözüktü. Oyun içi ayarlarım:

Sonra ben Geforce Experience ile oyunu optimize ettim.

Bu ayarlar uygun görüldü.

Yaşadığım sorunlar:

1) Optimize sonrası Afterburner oyunda 60 fps gösterse de oyunda kasılmalar, ufak bazı karelerde atlamalar olduğunu gördüm. Bunun sebebi ne olabilir? FPS bilgi ekranı 59.9'u gösteriyordu. Acaba monitörüm 1366x768 olduğundan kaynaklı bir sorun olabilir mi?
Normalde benim bildiğim ayar yükseltince fps düşer ama oyunda bu tarz kasma gibi sorun olmaması gerekir. Birde bu kare atlamaları bazı ani hareketlerde yaşanan kasılmalar olduğunda fps bilgisinde bir düşüş görmedim hep 60'tı. Geforce Experience'nin oyunu optimize etmesi ve bu sorunu yaşamam beni şaşırttı.
Yarın Full HD bir ekran aldığımda daha çok sorun yaşarım endişesine kapıldım.
Acaba ekran kartımda bir sorun mu var?
Sizce sebebi nedir?

2) Ekranımda şöyle bir sorun var.

Bu resimde gri camda beyaz bir görüntü dalgasının geçtiğini net görüyorum. Sanki beyaz bir şerit bulut gibi ekranın en altından en üstüne geçiyor sonra tekrar en alttan yukarı doğru başlıyor. Sanırım bu monitörün kalitesizliğinden kaynaklanıyor pek bilgim yok. Bunu da merak ettim.

Şimdiden yorumlar için çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
  • İlk gösterdiğin değerler notebook ekran kartı için ama sen masaüstü ekran kartı kullanıyorsun. Dolayısıyla o değerler senin için değil.
  • Kare atlamalar ekran kartı zorlandığı için olabilir. Çözünürlüğü oyun içi ayarlardan 1366x768 yap bakalım o zaman atlama oluyor mu? Yada bu ayarlardan bazılarını biraz kısmayı dene. O zaman belki atlama olmaz.
  • Monitörün VGA olduğu için dalgalanma oluyor olabilir. HDMI yada DVI'lı bir monitör alırsan sorun olmaz diye düşünüyorum.

Bende de GTX 970 var. Bende de takılmalar oluyor. Özellikle at sürerken falan kasıyor gibi oluyor. Ama FPS düşmüyor. Oyunda sıkıntı olduğunu düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…