MSI GTX 960 Vsync Kapalıyken Cızırtı Sorunu

Tolga Bayar

Hectopat
Daha fazla  
Cs go tarzı oyunlarda bilindiği gibi Vsync'in kapalı olması gerekmektedir. Fakat Vsync kapalı iken ekran kartından gelen cızırtı gibi bir ses algılıyorum. Vsync'i açtığımda ise bu ses gidiyor. Bu sorunun düzelmesi için yapılabilecek bir şey var mıdır ? Vsync kapalı oynarsam ekran kartından gelen cızırtı sesi ekran kartının ömrüne veya performansına etki eder mi ? Teşekkürler.

Sesin sebebinin coil whine olduğunu düşünüyorum. Karta yük bindiğinde, fazın içindeki küçük bir metal parça üzerine sarılan bakır bobinlerin titreşim oluşturması nedeniyle ortaya çıkan cızırtı şeklindeki sestir. Karta zarar vermez diye biliyorum.

Denildiği gibi yük bindiğinde coil whine sorunu ortaya çıkar ve karta zarar vermez fakat ses kirliliği yarattığı için bir çok kişi bu sorundan muzdarip durumda. Mevcut kartımda bu sorun satın aldıktan iki ay sonra meydana çıktı fakat benim açımdan bir sıkıntı teşkil etmediği için üstüne gitmedim.

Coil whine sorunundan dolayı kartını garantiye verip 15 gün sonra yenisini alan üyeler forumda mevcut. Uğraşmak istemem dersen herhangi bir sorun çıkmayacaktır. Kartın aynı performansı verir.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı