MSI GTX 960'a OC Yapmak İstiyorum Yardım Lazım!

Twin Frozr

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhaba. Başlıkta yazdığı gibi MSI GTX 960 Gaming 2G ekran kartına OC yapıp daha fazla verim almak istiyorum. Öncelikle kullandığım sistemi yazayım;

MSI Z97 Gaming 3
Kingston HyperX Savage 8 GB RAM
Kingston HyperX 3K 240 GB SSD
MSI GTX 960 Gaming 2G
Intel Core i5 4690K (Stok Fan)
Zalman Z12 Plus Kasa
Windows 8.1 Pro 64-bit

MSI Gaming APP programı yardımıyla OC yapıyorum ve oyunlarda farkedilir bir performans artışı sağlıyorum ancak ben birazcık daha fazla FPS almak istiyorum. MSI Afterburner programından manuel olarak OC yapmak istiyorum fakat karta zarar veririm diye çok korkuyorum. O yüzden bilgili arkadaşlardan yardım bekliyorum.

* Core Clock kısmını ne kadar yükseltmeliyim? (Kart zarar görmeyecek derecede)
* Core Voltage nedir? Yükseltirsem FPS artışı olur mu ve ne kadar yükseltmeliyim?
* Memory Clock ne kadar yükseltilmelidir? (Not: Bir ara +1500 verdim ve ekranda gidip gelmeler oldu çizikler oluştu falan restart yaptım düzeldi)

Bendede msi gtx 960 4g var gaming app üzerinden oc yapıyorum bende manuel olarak denemedim ama gaming app kendisi ayarlıyor bence böylesi iyi manuelde bişeyi yanlışlıkla çok kaçırırsın çöpe gitmesin kart :D

@Twin Frozr MSI Afterburner ekranından bir görüntü aktar, standart ayarlarda olsun. Birde maksimum GPU - bellek - voltaj değerlerini aktar.
Kartının stabil kalabildiği ölçüde hız aşırtma yapmana yardımcı olurum, voltaj vermende sakınca yok tabi bilinçlice yapıldığı sürece.

@Twin Frozr MSI Afterburner ekranından bir görüntü aktar, standart ayarlarda olsun. Birde maksimum GPU - bellek - voltaj değerlerini aktar.
Kartının stabil kalabildiği ölçüde hız aşırtma yapmana yardımcı olurum, voltaj vermende sakınca yok tabi bilinçlice yapıldığı sürece.
Dostum voltaj artırırsa kart yanabilir voltaja ellenmemeli (bence)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

(17:15)
Technopat bu karta sadece Core Clock kısmını 150 birim artırarak oc yapmıştı sende ona yakın bir şey yapmaya çalış bence sıkıntı yaşamazsın.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı