Msi GTX 970 BIOS Overclok Sorunu

Ahmet KüpeLi

Hectopat
Daha fazla  
Ekran Kartıma overclock yapmak için ''Bios'' yükledim galiba Yanlış yükledim bilgisayar açılınca siyah ekranda kalıyor ara sıra bib sesi geliyor, BIOS'u sıfırlamam lazım aradıgım bütün kaynaklar yabancıydı tam olarak bu işlemi nasıl yapacagımı bilemedim.

Kısacı ekran kartımın biosunu nasıl sıfırlayacagımı bilmiyorum.
Bir çok kaynak araştırdım ingilizcem kötü oldugundan beceremedim, bazı kaynaklar:
1. Konu
2. Konu
3.Konu
4.Konu
5.Konu

@BilgisayarKurdu @er36po @Recep Baltaş @Ali Güngör

@Kaan Arslan @Burak Alkan

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer ki anakartın üzerinde onboard çıkış varsa görüntüyü bu şekilde alıp, kartına başka bir bios flashlayabilirsin. Yoksa idareten başka bir ekran kartına ihtiyacın olacak görüntü alabilmek adına, kartın niteliği önemli değil. Esas mevzu bir şekilde görüntü alabilmen.

Sonrasında kartının marka ve modelini eksiksiz yazarak doğru bios'u bulacaksın. Ardından bir flashdisk yardımıyla eski bios'un üzerine yazarak sıkıntıyı ortadan kaldıracaksın.

Son düzenleme:
Panik yapmayın... Ben de daha önce aynı sorunu yaşadım ve biraz uğraş sonucunda çözdüm sorunu. Hata ben flashlarken BIOS'u o anda elektrik kesildi ve BIOS çökmüştü.
Tabi ben ikinci bi kartla çözmüştüm sorunu.
Ben şuan mobilim, akşam eve geçince detaylı yardımcı olmaya çalışırım.
Dediğim gibi, panik yapmayın, düzelmeyecek bir sorun değil.

İsh oyle birsey oldu ki ekran kartini taktigimda ekran gelmiyor kafayi yicem garantiside yok tobeler olsun ugrasmicam birdaha

Eski haline cevirebiliriz degilmi ilk surumu butun ayarlar sifirlanir mi peki ? Biraz hizini acmistim @er36po

Yani demek istedigim pc suan ekran kartini gormuyor

Farklı bir ekran kartı taktıgımda gtx970 bütün kablolarıyla çalıştı lakin bilgisayar açıldıgında ekran kartı hiçbir şekilde görünmüyor. Taktıgım ekran kartıda aygıt yöneticisinde bu şekil gözükmekte:

@er360 Zafer computer diye bi yere verdim olayı anlattım böyle bir şeyin imkansız oldugunu ekran kartının yazılım yüklemek için biosu olmadıgını ve anakarttan bios yazılımı güncelenir diye anlattı. Ne yaptımsa inandıramadım çalışanlara ekran kartının biosu olmaz fazla voltaj vermişsiniz çalışmıyor filan dedi bulundugum bölgede format atmayı iki donanım lehimlemeyi bilen bilgisayarcılar var malesef.

Yardımlarınızı bekliyorum 3 gün oldu çözemedim

-------------------------------------------------
Az önce yine bilgisayarı kapatıp flash diskten atmayı denedim şu hatayı verdi:
''ERROR: No NVDIA display adapters found''
Google'de aratınca bir konu buldum ve o konu içinde bir link verilmiş sanırsam aradıgım cevap burada ama ingilizcem berbat linkler:
Konu
Konu içinde tavsiye edilen link:
Konu

Öncelikle geç dönüş için kusura bakmayın, bugün çok yoğundum anca yetişebildim.

1. Evet, eski haline dönecektir. Eski ayarlarına değil, mevcut UP edilecek olan BIOS'un ayarlarına dönecektir. Yalnız şu hız açma olayını biraz açın? Siz, yoksa BIOS'tan mı hız aşırttınız? İnşallah oradan gereğinden fazla kartta voltaj, saat hızı verip herhangi bir hasar vermemişsinizdir. Yok yan, anlamıyorum... Afterburner dururken neden BIOS'tan OC?
Siz o ''Zafer Cumputer''i bana yollayın.
Neyse.
Bu bizi biraz uğraştıracak ama umarım iyi bi netice alırız.
Siz şimdi bana en başından BIOS'u nasıl güncellediğinizi detaylıca anlatın?
Oluşturduğunuz NvFlash klasörünü nereye attığınızı ve içeriğini de mümkünse buradan paylaşın.

Hocam bilgisayara format attık win 7 kurduk açılır diye bu arada dosyalarda gitti ama galiba bşyler başardım:
Usb diski oluşturdum çeşitli komutlar ekledim.
Tekrar flashlamayı denedim bilgisayarı açtım ekran kartını gördü diğer kartı disable yaptm reset attm yine kart görünüyor ama kartı tek başına taktıgımda çalışmıyor.
Sanırsam komut hatası var en azından ekran kartımı görmeye başladı tek başına çalıştıramasamda:

DOSYA:
flash.rar

Çözdüm hocam iki ekran kartlarını disable yaptım zaten kart görünüyordu az önceki işlemden dolayı.
Siteden indirdigim mod lu sürüm vardı yani overclock yapılmış sürümü şu komutu vererek yükledim:
nvflash -6 oldbios.rom
Çok teşekkür ettim yardımlarınızdan dolayı, şuan tek bir eksiğim kaldı orjinal rom lazım.
Orjinal romu üstteki komut ile aynı şekilde yüklicem çok şükür 4. günün sonunda

-----------------------------------------------
Ustat orjinal romlarıda buldum:
GTX 970 4096 MB
4GD5T OC
GTX 970 4096 MB
Gaming
Hangisini indirmeliyim ?
Korkarak yapıyorum kusura bakmayın

O halde o format mezunu ''Zafer Computer'' güzel bi SLM hak ediyor
Bana Kartınzı tam modelini yazın?

Sizden cevap gelmedi. Üsteki linkte olan BIOS normal olan, alttaki linkte olan ise bi tutam hız aşırtılmış olanı.

-----------------------
Son olarak bu proğramla ''MaxwellBiosTweaker'' versiyon numarama bakıp sitedeki(STOCK ROM LİSTESİ ''altta'') versiyonla karşılaştırıp doğru sürümü indirdim ve diğer sitedeki(OVERCLOCK ''altta'') adımları takip edip gerektiği yerde google çeviri kullandım tekrar rom yükledim eski haline döndü çok şükür..
OVERCLOCK
STOCK ROM LİSTESİ

Ne yaptıklarımı ayrıntılı yazdım ki sonradan bakacak kişi olursa düzeltebilsin diye, tekrardan teşekkür ederim. Konu kilit sorun çözülmüştür..

''MaxwellBiosTweaker'' ile elimdeki modlu sürümle karşılaştırdım hocam sonuçta çalıştırıyordu kartımı

Alttakini kurdum bu arada çok sevindim yardım elini uzattıgınız için ayrıyetten müteşekkirim size..

Bu tip durumlarda tabir-i caizse 'mesih' gibi yetişen dual bioslu kartları tercih etmek hayat kurtarıyor. Bu arada adıyla ciddi bir paradoks içerisinde olan sevgili Zafer Computer trajikomik yorumuyla mağlup oluyor. Her şeyin eski haline dönmesine sevindim zira benzer durumları çözümlemek için nasıl mücadele verdiğimi anımsadım an itibarıyla. Benzer bir problem yaşayanlara da örnek teşkil edecektir. Custom bios yüklerken fazlasıyla dikkat etmek gerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…