MSI GTX 970 düşük FPS sorunu

uğuraltn

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar;
Sorunu geçen gün Rust oynadığımda fark ettim takılmalar oluyordu ama oyun optimizasyonu iyi değil diye takmadım. Bugünde NFS Mostwanted indirdim ayarları en yükseğe alınca hafif donmalar oldu. Ben de Msı afterburner'dan FPS testi açtım 40-50 FPS'de dolaşıyor. GTA V'te önceden 80-90 FPS alırken şimdi 30-40-50 arası alıyorum. Sürücü kaldırıp tekrar yükledim ama sorun hala devam ediyor.
ppp.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisarayı topladıgımdan beri kesinlikle korsan oyun yüklemiyorum.. Dedğiniz gibi crackler vs. tam performans almaya yardımcı olmuyor ve kesinlikle emek hırsızlığı katılıyorum bende.. Fakat yukarıda belirttim önceden bu performansı almıyordum.. @Onur Gökay
Yakın zamanda ufak hatalar olan bir güncelleme gelmiş olabilir, son güncelleme ile ilgili sorunu olan kişiler varmı diye biraz arayın internette(İngilizceniz yazılanları anlayacak kadar iyiyse yabancı forumlara bakın). Bir dahaki güncelleme kadar bekleyin güncelleme ile düzelmezse tekrar konu açın.

Eğer GeForce Experience'den optimizasyon yaptıysanız bazı oyunlarda V-sync'yi açıyor, V-sync açık olup olmadığına dikkat edin. Kendiniz bile yanlışlıkla açmış olabilirsiniz. :)

Ekran kartının sürücülerinin güncel olduğundan emin ol ve ayrıca GPU'nun %70'i kullanılıyor oyunda ama yanında da %98 yazıyor. O %98 neyin acaba?
%70 yazan yer GPU nun kullanılan Bellek miktarını gösteriyor. Yani 4GB bellekten 2. sırada 3026MB yazıyor buda %70 lik bir Bellek kullanımına denk geliyor, %98 ise ekran kartının çalışma hızını yani belleğin MHz kullanımını gösteriyor.
Buda benim :sinsi::matrix:Yavuz Bult

Experience yüklü ve overclcok hiç yapmadım @Onur Gökay
Öyle bir kapatma yapmadım yanlışlıkla kapamış olabilirmiyim ? nereden bakabilirim ? @darkageman
BIOS aç OC kısmına gel orada en başta ayarlar olacak Cpu Ratio vs Simple gözükür onu Advanced olarak dönüştür. Intel Turbo Speed gözükecek ondan sonra. Disabled ise Enabled yap.

Son Experience güncellemesini yaptınız mı? Bunu yaptığımda benim LoL gibi oyunda FPS değerim 30 bile gördüm. Tüm NVIDIA sürücülerini silip eski sürüme geri döndüm ve sorun düzeldi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Son Experience güncellemesini yaptınız mı? Bunu yaptığımda benim LoL gibi oyunda FPS değerim 30 bile gördüm. Tüm NVIDIA sürücülerini silip eski sürüme geri döndüm ve sorun düzeldi.
Bende sorunun ondan olduğunu düşünüyorum güncellemeler gelince yapıyorum hemen.Eski sürüme geçip denemek lazım

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı