MSI GTX 970 Düşük FPS ve Düşük GPU Kullanımı Sorunu

ChimpyNts

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhabalar, 1 hafta önce MSİ GTX 970 4G aldım. Hemen bir hevesle GTA V'de test yapayım derken ne göreyim şehirin içinde fps 40 çok nadir geçiyor. Technopat test videosunda 90 ile 110 arasında fps alınıyordu. Sonra dedim acaba darboğaz mı oluyor ? Hayır. GPU USAGE %40-50'lerde geziyor. (Olmaması gerek.) CPU USAGE ise %60'larda yani bir darboğaz söz konusu değil. Sistem özelliklerim şu şekilde;

*MSİ GTX 970 4G
*AMD FX 6300 4.2 GHZ O.C
*KİNGSTON HYPERX 8GB 1800 MHZ
*1 TB HARDDİSK
*WİNDOWS 10.
*1920x1080 60 hz Monitör

Gpu ve Cpu'da herhangi bir ısınma yok. Driverlar güncel. Oyun orjinal. Nvidia experience ile optimize edildi. Sistemi virüs testinden geçirdim acaba bir sıkıntı mı var diye bilgisayarda temiz. Msi afterburnerdan oc yapmaya çalışıyorum bu sefer de oyunlar crash veriyor.

Fps sıkıntısı sadece GTA V'de değil bütün oyunlarda olması gerekenden 3 katı daha az. 90 alacağıma 30 alıyorum. Bu gerçekten beni baydı. Yardımlarınızı bekliyorum...

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne kadar darboğaz olmasa da o işlemciyle bir yere kadar. Sorunun kartta olduğunu varsayalım. Başka bir sisteme takıp görmeniz lazım sonuç normalse sıkıntı işlemcidedir. Küçük bir ihtimal güç kaynağından da olabilir ama o en son ihtimal.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı