MSI GTX 970 mi GTX 780 mi tercih etmeliyim?

Ekran kartı alırken sondan ikinci rakamına bakılır. Bu durumda GTX 780 daha fazla performans sağlar ama bu GTX 780'in seni uzun süre idare edeceği anlamına gelmez. Çünkü GTX 970 ve GTX 980 DX 12 destekli ve 2-3 sene sonra ise oyunlar DX11 destekli ekran kartlarını desteklemeyecek. Tabi DX11'in ne zaman tarihe karışacağını bilmiyorum. Sadece tahminimi söyledim.

Kime , neye inanacağımı şaşırdım doğrusu. Bugün telefon ile müşteri hizmetlerinden iki ayrı kişi ile görüştüm 970 hakkında. Biri en az iki hafta daha stoklara girmeyeceğini , diğeri ise henüz kendilerine bir bilgi gelmediğini söyledi. Dün de mağazada konuştuğum yetkili , dağıtıma başlandığını ama ellerine ulaşmadığını söylemişti. Bu gidişle daha bekleyeceğiz sanırım. Ne zaman ne olacağı belli değil gibi görünüyor.

İlgilenen arkadaşlar için ; saat 18:00 civarı Topkapı Vatan Bilgisayar'da 2 adet Msi Gtx 980 mevcuttu. Satış fiyatı 1811 TL idi. Satılmamış ise isteyen arkadaşlar telefonla stok bilgisi alıp , gidip kartı alabilirler. 980 için böyle bir başlık açmak istemedim ve buradan paylaştım. 970 için ön sipariş verenlerin kartlarının çarşamba günü geleceği söylendi ama adet olarak sadece ön sipariş verenlerin sayısı kadar gelecekmiş nasıl oluyorsa. Bilgilerinize...

970 için ön sipariş de kalkmış Vatan Bilgisayar internet sitesinden. Bu kart bizi bayağı bekletecek gibi görünüyor. Bunun yerine 2 adet Msi Gtx 760 4 Gb 256 Bit almak mantıklı olur mu sizce ? 2 tanesi 1400 TL olarak görünüyor fiyat olarak.

Hayır, mantıklı olmaz. 970'in asıl alınma amacı fiyat/performans oranı ve özellikle yeni teknolojiler. Daha yüksek bir fiyata yeni teknolojilerden mahrum kalmak pek mantıklı değil. Ben de yazdan beri bekliyorum, sabırlı olun.

Kartı bekleyenler için ; Topkapı Vatan Bilgisayar'da şu an mevcut. Yine de gitmeden arayıp bilgi almanızda fayda var. Bir tanesini ben aldım , sanırım 3 ya da 4 adet daha vardı. Bilgilerinize...

IMG_20141015_183112.jpg

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı