MSI GTX 980 TI sistem donma sorunu

Karaswalye

Hectopat
Daha fazla  
Sizlerin topladığınız 9000 TL'lik oyuncu bilgisayarının aynısından var. Tek fark Samsung Evo 850 SSD var. 500 GB'lik.

Bilgisayarı yaklaşık 5-6 ay evvel aldım. Vatanda toplattım. O zamandan beri ara sıra donmalar yasıyorum. PC yük altında değilken bile donma olabiliyor. Bazen 2 gün acık kalıyor ve donmuyor. Bazen de açıldıktan ilk 30 dk'da üzerinde yük yok iken donma yapıyor.

Donmalardan hard reset ile kurtulabiliyorum. İlk birkaç ayda donma oldugunda ses de donuyordu. Bozuk plak gibi bir ses cıkartıyordu. Şu anda o sorun çozuldu ama donmalar devam. Donunca klavye mouse mikrofona elektrik kesiliyor. Hiçbirinin ısıkları yanmıyor.

Su anda virüs programı olarak Eset kullanıyorum. Son 1 -2 haftadır PC'de bir trojan var silinmiyor ve sürekli pop up atıyor. Eset durduruyor fakat sinir bozucu.

Yaklasık 3 aydır da bir program vardı kafası esince RAM kullanımını %99'a çıkartıyordu. Şimdi ondan kurtuldum ama yine de belirtmekte fayda var.
Görev yoneticisini acınca bir Java uzantısı görüyorum. 'Node.js Server side Java script' diye bir şey. Araştırınca cod yazmakla alaklı bir sey cıktı. Fakat alakam yok o konu ile.
Sistem bilgileri bunlar:
  • Anakart: MSI Z170 Gaming M7
  • RAM: Crusial 32 GB Ballistix Elite DDR4 2666 MHz
  • Ekran Kartı: MSI GTX 980 Ti Gaming 6GB
  • SSD: Samsung EVO 850 500GB
  • Ekran: Wiewsonic 24" 144hz
  • Güç Kaynağı: Cooler Master G750M 750W modüler
  • Sıvı Soğutma: Cooler Master Nepton 120XL
  • İşlemci: Intel Core i7 6700K 4.0GHz
  • Harddisk: Seagate 3.5" 2TB Barracuda Sata 3.0 7200Rpm
Sizlerden bir çözüm yolu bekliyorum.
Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Adım adım gidelim:
  • İlk olarak BIOS'u son sürüme güncelleyin.
  • Sonrasında overclock varsa kaldırın. ClearCMOS zaten OC'yi kaldırır.
  • Sonra Windows 10 sürüm 1703 kurun: Windows 10 Türkçe İndirme ve Kurulum
Sorun devam ederse 980 Ti'ı sökün ve bir süre Onboard ekran kartı ile sistemi kullanın. Eğer takılmalar olmazsa sorun şu iki bileşenden kaynaklanıyor olabilir:
  • Ekran kartı
  • PSU
Başka bir ekran kartı takıp kullanın. Sorun yoksa ekran kartınızı garantiye gönderin. Sorun yine çıktıysa PSU'nuzu garantiye gönderin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…