MSI GTX1060 Plus vs MSI GTX1070 X

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
GTX 1060'ın avantajları: Daha az güç tüketimi, DX11 performansı, (Physx, Fast Sync, Hairworks, Shadow Playi Gameworks gibi Nvidia yazılımları), daha yüksek OC potansiyeli.
Bahsettiğin yazılımların benzerleri AMD tarafında da bulunduğu gibi bazı yazılımlar neredeyse işe yaramıyor. Ayrıca Dx11 performansından bahsetmenin lüzumu yok. AMD daha güncel olan DX12 de daha iyi performans veriyor.

Sabır, ya sabır!
Kardeşim ne saçmalıyorsunuz? Bir kere RX 580'in GPU'su daha güçlü. GPU gücü olarak RX 580 1060'ı havada tokatlar. Nasıl 1060 güçlü? RX 580'in tek sevmediğim yanı güç tüketimi ki bu da çk sorun çıkarmaz.
Ayrıca RX 580 genel olarak DX11 oyunlarında da önde. Dediğim gibi "Genel olarak". Bahsettiğiniz DX11'de geride kalma olayı RX 480 için geçerli.
Yazılım olarak AMD'nin neresi kötü? adamlar çağ atladı...

@Kovboy1234, bizim burada ''GTX alanlar'' kısmından kastettiğimizin her GTX alan olmadığını siz de biliyorsunuz. Buradaki yorumların gidişatına göre bunu söyledim. Direk cümleyi alıp alıntılarsanız böyle bir sonuç çıkar.

GTX 1060'ın avatanjları: Daha az güç tüketimi, DX 11 performansı.

O son dediğin şeyler önemsiz çünkü Shadow Play'ın artık AMD cephesinde daha iyi bir karşılığı var.
Diğer şeyleri de baz alarak ekran kartı alınmaz, FPS baz alınır.
O.C potansiyeli performansı 1060'ın sahasına çekecek kadar güçlü değil.
O halde GTX alanlar demeyin. GTX 1060 alanlar deyin.
Sadece Shadow Play yok. Gameworks, Hairworks, Physx, Fast Sync gibi yazılımlarda var. Ayrıca GTX 1060 daha fazla OC potansiyeline sahip.
@Cihan Yüce Algılama kabiliyetin pek iyi değil sanırım. Ben DX12 ve Vulkan'da RX 580 daha az performans veriyor demedim. Ben sadece DX11'de GTX 1060'ın daha fazla performans verdiğini iddia ettim.
Önce okuduğunuzu anlamayı öğrenin sonra cevap yazın.

@RolandGarros Arkadaşa da fanboy demek için açık arıyorsunuz ve saçma sapan şeyler üretiyorsunuz.
Arkadaşın kast ettiği sürekli çocukluktan itibaren "Envidaya daha iyi." diye beynine kazıdıkları için kimse AMD'ye yönelmiyor. Genelde hep İntel-Nvidia takıntısı yüzünden alıyorlar. Ne için? Çevresinde bilgisayardan anlamayanlara AMD ekran kartım var deyince "Tabii anlamadıkları için." tüh kötüymüş bilgisayarın diyorlar ama "kor i7'im ve gete 630'um var." deyince hepsi bir şey olduğunu sanıyor. Çoğu yerde bu yüzden...

Not : GTX 1060'dan bahsediyorum, GTX serisinden değil.

Hayır yarım saattir anlatıyorum, DX11'de de genel olarak RX 580 biraz daha iyi. DX11'de geride olma konusu 480 için geçerli. 580 DX11 oyunlarında bile "Bazen" GTX 1060'ı geçiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ya kardeşim, bizim konuda neyi kastettiğimiz belli, illaki 1060 dememe gerek yok. ''Okuduğunuzu anlamayı öğrenin'' demişsin ama yazıma doğrudan bir sonuç çıkarmışsın. @FantastikTürk kardeşimiz durumu açıklamış.

Ben sizin o dediğiniz yazılımlara da cevap verdim. Bunlar FPS'yi doğrudan etkilemez, DX 12 oyunlarında bu yazılımlar 1060'ı kurtarmayacak. 1060'ın OC potansiyeline de cevap verdim. OC potansiyeli performansı 1060'ın sahasına çekemez.

Bu arada, bana fanboy diyen ilk kişi sizsiniz. Profil resmime bağlı olarak yaptıysanız söyliyim, daha öncelerde Nvidia logosu taşıyordum ve ben gene AMD öneriyordum.

Not : Ekran kartına O.C yapmak maksimum %10-12 performans artışı sağlar, işlemci gibi değil bunlar. Yani 60 "Fepese" ise 66 olur. Kartı yorduğuna veya yıprattığına değmez. O.C ayağına iyi diye yatmayın.

Yalnız 1060'ı yabana atmayın. O da asla üzmez. Aslında tercih meselesi ancak siz uydurma bilgiler atıp RX 580'i karalamaya çalıştığınız için böyle söylüyorum...

Sabır, ya sabır!
Kardeşim ne saçmalıyorsunuz? Bir kere RX 580'in GPU'su daha güçlü. GPU gücü olarak RX 580 1060'ı havada tokatlar. Nasıl 1060 güçlü? RX 580'in tek sevmediğim yanı güç tüketimi ki bu da çk sorun çıkarmaz.
Ayrıca RX 580 genel olarak DX11 oyunlarında da önde. Dediğim gibi "Genel olarak". Bahsettiğiniz DX11'de geride kalma olayı RX 480 için geçerli.
Yazılım olarak AMD'nin neresi kötü? adamlar çağ atladı...
Asıl sen ne saçmalıyorsun? Ben RX 580'in daha az güçlü olduğunu iddia etmedim ve evet DX11'de genelde GTX 1060 daha performanslı. Bunu kabul etmekte zorlanıyorsanız sizi kendi fanboyluğunuzla başbaşa bırakıyorum. Ben DX12 ve Vulkan'da RX 580'in daha az performans sunacağını iddia etmedim.
Yazılım konusundada geride kaldıklarını iddia etmedim ama bu konuda Nvidia biraz daha başarılı.

Yalnız 1060'ı yabana atmayın. O da asla üzmez. Aslında tercih meselesi ancak siz uydurma bilgiler atıp RX 580'i karalamaya çalıştığınız için böyle söylüyorum...
Elbette öyle hocam, örneğin Nvidia tabanlı oyunlar alacak birisi örneğin GTA 5, tabiki 1060'ı tercih edebilir. Bu kartın 580'den çok da aşağı kalır yanı yok.

@Kovboy1234, son güncel testlere baktıysanız DX 11'de yine 580 önde olabiliyor ve size daha fazla yorum yapmayacağım. Yazılım dediğiniz kısma defalarca cevap verdim ama siz ısrarcısınız.

Sevgiler ve saygılarla...

Son olarak DX 12 de daha iyi olması ileride çıkacak oyunlarda daha iyi olması anlamına gelir zaten 580 DX11 olan hiçbir oyunda düşük fps vermiyor.

Not : Ekran kartına O.C yapmak maksimum %10-12 performans artışı sağlar, işlemci gibi değil bunlar. Yani 60 "Fepese" ise 66 olur. Kartı yorduğuna veya yıprattığına değmez. O.C ayağına iyi diye yatmayın.

Elbette öyle hocam, örneğin Nvidia tabanlı oyunlar alacak birisi örneğin GTA 5, tabiki 1060'ı tercih edebilir. Bu kartın 580'den çok da aşağı kalır yanı yok.

@Kovboy1234, son güncel testlere baktıysanız DX 11'de yine 580 önde olabiliyor ve size daha fazla yorum yapmayacağım. Yazılım dediğiniz kısma defalarca cevap verdim ama siz ısrarcısınız.

Sevgiler ve saygılarla...
@RolandGarros Peki senden birşeye cevap vermeni isteyeceğim Gameworks, Hairworks, Physx, TAA yazılımlarının AMD'de karşılığını bana söyler misin?
@FantastikTürk Bak güzel kardeşim benim yazdığım şeyleri okuyup cevap verirsen daha iyi olur. Ekran kartının ömrü yavaş yavaş bitince OC yapıp performans artışı sağlamak bence gayet mantıklı bir hareket.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı