MSI GTX780 Lightning vs ASUS GTX780 DC2OC vs ROG POSEIDON

Performans/kartın uzun ömürlü oluşu-soğuk çalışması/servis hizmeti açısın en iyi kart

• MSI GTX780 Lightning

Oy: 10 47,6%
  • Asus GTX780 DC2 OC modeli

Oy: 11 52,4%

• Oy verenlerin toplamı
    21
Kesinlikle 800 serisi kapıya dayanmışken, 800 serisinden bir kart alınmalı. Ayrıca Recep abi'nin R9 280X GPU sorunlu olduğunu söylemesi benim AMD ile ilişkimi kesmeme sebep oldu :) Forever NVIDIA. Tabi bu benim duşüncem. Sadece R9 280X GPU sorunu ile AMD'den soğuman mantıksız da diyebilirsiniz.

Bir miktar acelem var ama 800 serisini beklemek de mantıklı, dedikodu mudur bilmem ama 800 serisinin 700 serisinden ucuza satılacağı söyleniyor bana inandırıcı gelmese de. Yani 880i 780den daha uygun bir fiyata almamız mümkün mü? Söylentiler doğru mudur?
Diğer yandan 800 serisi de çıkınca bu karşılaştırmalar olacak. Şahsen asus, gigabyte ve msi'dan başka bir markaya güvenmiyorum. Burdaki lightning vs dc2 muhabbeti o zaman da olacak. Bu ikisi arasından hangisini seçerdiniz ? Elinizde bulundan herhangi bir test sonucu var mı performansa ya da sıcaklığa yönelik ?

Bana kalırsa bütçen varken işlemcin yoksa brodwell'i bekle. Ekran kartı içinde 800 serisini bekle. Fiyat konusunda net birşey söyleyemem ama yeni çıkan bir serinin, eski seriden ucuz olmasını bekleme.

@Grapis güzel kardeş söylediğin mantıklı ama broadwell uyumlu alacağımız sistem 2016'da çıkacak skylake mimarisini desteklemeyecek her türlü.(intel tick-tock mevzusu/skylake 1151 pin olacak) yani ileriye yönelik sistem almak(işlemci ve işlemcinin anakarta uyumu açısından) biraz ticari bir kandırmacadan ibaret bence. 800 serisini beklemek mantıklı ama zaten tatil bitecek, üniversiteler açılacak. Demek istediğim şu broadwell beklenmeli mi sence ?

@Grapis güzel kardeş söylediğin mantıklı ama broadwell uyumlu alacağımız sistem 2016'da çıkacak skylake mimarisini desteklemeyecek her türlü.(intel tick-tock mevzusu/skylake 1151 pin olacak) yani ileriye yönelik sistem almak(işlemci ve işlemcinin anakarta uyumu açısından) biraz ticari bir kandırmacadan ibaret bence. 800 serisini beklemek mantıklı ama zaten tatil bitecek, üniversiteler açılacak. Demek istediğim şu broadwell beklenmeli mi sence ?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Brodwell 1150 soket tipinde olacak ve büyük ihtimalle ocak ayında çıkacak. Tabi daha erkende olabilir. 1151 soket olduğunu nereden duydunuz lütfen kaynak belirtin.

Tekrar belirteyim Broadwell 1150 pin ancak bir sonraki nesil olacak olan skylake için 1151 pin olacak dedim ben. Yani aldığımız z97 h97 anakartlar 2 yıl sonra bir işe yaramayacak. Bununla ilgili çok fazla kaynak belirtebilirim ancak şimdilik bu RESMİ adresi öne süreyim :
Skylake (microarchitecture) - Wikipedia, the free encyclopedia

websitesine bakıldığında lga 1151 yani 2 seneye kalmadan tekrar bir pin değişimi olacak. Olay anakart üreticilerini zengin etmekten başka bir şey değil
@Grapis

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı