MSI GTX960 GTA 5 Donma Sorunu

DarkAirlines

Megapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Laptop: Asus ROG Strix G17 (2023)
İşlemci: AMD Ryzen 9 7945HX (32 CPU)
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce RTX™ 4070 8 GB
Bellek: 4800 MHz 32 GB DDR5
Depolama: 1 TB SSD M2.0
Herkese merhabalar. Yani dün kurdum programları ve oyunu. GTA 5 harici LoL var bilgisayarda o da kurulu değil. Yani oyunu kurdum ama dosyaları inmedi. Dün aynı ayarlarda gayet güzel hatta akşamken bile 60 FPS civarlarında alıyordum. Bugün donmalar oluyor. Bir yandan uTorrent açık mesela. Bu sebepten dolayı mıdır? Steam açık olduğunda da oluyor. Bilgisayarı Vatan'dakilere toplattım açtım baktım bir sorun yok. Yeni PC macunu da sıkıntılı olamaz. Sıcak da değil, güzel değerlerde soğutması falan. Rica etsem bilen arkadaşlar yardımcı olabilirler mi? Oyunun ayarlarını atacaktım fakat aynı ayarlarla 60 FPS alınca gerek duymadım. Yani ayarlarda bir sıkıntı yok ama ani FPS düşüşleri oluyor.

İşlemci : i5 4460
Ekran Kartı : MSI GTX960 2 GB 128 Bit Gaming 2G
Anakart : MSI H81-P33
RAM : Kingston HyperX Savage 8 GB 1600 MHz DDR3 CL9
Güç Kaynağı : Zalman ZM-500LE 500W

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet oyun orijinal. Belirli programları Steam, uTorrent sorun düzeldi. Bir yandan indirme yaparken oyunu oynayınca oluyor sanırım. Halbuki yeterli bir işlemcim var - tabi ki süper değil - Yani aynı anda yaparken kasması üzdü beni.

Ve bir de bu aralar moderatörlere hep geç cevap veriyorum, farkındayım özür dilerim. Ceza almıştım bu konuda yanlış isim belirtmekten dolayı cevap veremedim.

HDD kullanımından dolayı olabilir problem. Donma anında HDD kullanımına bakabilirsen anlaşılır.
HD Tune Pro ile bad sector ve health taraması yaptır.

Scan ve Health taraması yaptırdım. Health'ta bir tanesi siyah bir tanesi attention. Fotoğrafı atmıştım başka bir konuda. Bulursam onu da ekleyeceğim. Bad Sector diye bir seçenek yok. Scan çok uzun sürüyordu tam bitmek üzereyken elektrikler gitmişti..

Ekran kartının hiç bir şeyi yok maşaallah :DD MSAA ve Reflection FXAA kapalı ve uçuk ayarlar olmadan - yüksek çözünürlüklü gölge falan - Kaplama hariç (Texture) hepsi Çok Yüksek ve Ultra olanlar Ultra. Kaplama'da Yüksek'te. Bu ayarlarla 60 FPS civarında dolanıyorum kasma olmadan. Tabi Steam, uTorrent'i falan kapatıyorum ben :D İlk başta Yüksek'teydi sonra diğer ayarları yükseltince - Advanced Graphics'ten - Very High'tan High'a indirdim. Very High'ta iken etrafında mavi şeyler falan oluyordu. 2470 şu an ekran kartının bellek kullanımı oraya kadar rahatlıkla kullanabilirsiniz. Sonrası hem yük olur hem de söylediğim gibi olur. Uygun bütçe için en iyi ekran kartı kesinlikle. Ben %10 indirim ile almıştım Vatan'dan. Düşük güç tüketimi, DX 12 desteği fiyatı uygun ve Nvidia tabii ki. AMD göz boyama işini çok iyi yapıyor. Şimdiden hayırlı olsun sisteminiz.

Bad sector dediğim scan zaten. Resim eklerseniz iki sekmeden de iyi olur.

Scan taramasını yaptığımda ekleyeceğim. Söylediğim gibi net gitmişti.. Bu Health taraması.

sdd.png

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı