MSI GTX960 ve i5 750 darboğaz yapar mı?

Taha Kodaz

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar.
Geçenlerde düşündüm taşındım benim şahine Ferrari motoru takmaya kararı verdim. Anlayacağınız eski 5-6 yıllık sisteme Msi GTX960 taktım ve bazı oyunlarda donma sorunuyla karşılaştım. İşlemcimin sorun yaratacağını düşünmemiştim hiç. Sizlere tek tek sistem parçalarını yazayım.

• Anakart H57M01
  • İşlemci İntel core i5 750
  • RAM 2x Kingston 2GB DDR3 1333MHz CL9
  • HDD Seagate ST3500418AS 500GB 7200 RPM

Oyunlardaki donma sorunumu örnek vererek anlatayım. Battlefield 3 oynarken 100 civarı FPS alıyorum. Gayet akıcı donma sorunu olmadan oynuyorum. GTA 5'te donma sorununu yaşamıştım ancak bu forumdaki darboğaz rehberi sayesinde grafik ayarlarını arttırdım ve donma sorunu ortadan kalktı ancak grafik ayarlarını arttırdığım halde sorun yaşadığım oyunlar var(Dayz, Arma 3 vs.). Ama asıl önemli olan soruma geliyorum ekran kartını kullanmaya başladığımdan beri sistemde yavaşlık söz konusu. Örneğin en basitinden yeni sekme açmaya kalksam sistem zorlanıyor, bekletiyor. Mesela kasanın hard disk ışığı sistem boşta iken yanmazdı, şimdi sürekli yanıp sönüyor. Oyunlardaki donma sorunumu işlemciyi değiştirerek mi çözebilirim ve sistem yavaşlığı neyden kaynaklanır ? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ilk nesil core i5 ve ramler yetersiz ekran karti bu bileşenlere gore yuksek kaliyor darbogaz yapıyor olabilir

GT-I8200Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı