MSI GV62-7RC-026TR SSD desteği ve fan sayısı

Vatan Bilgisayar'ın sitesinde de HDD 5400RPM olarak belirtilmiş. İşlemci için 80 derece çok yüksek bir değer değil. Oyun 60FPS başlayıp bir süre sonra 28'lere inse ısınma kaynaklı diyebilirdik. Onun için de frekansta düşme oluyor mu diye bakmak gerekir.

Hocam Experience tüm ayarları Low'a düşürdü. Ama hala fps 26 lara düşüyor. MX150 bu kadar kötü bi ekran kartı olmamalı

İşlemci frekans hızına nasıl bakabiliriz

aet.jpg
Burada bildiğim kadarı ile 2.50 nin yanında turbo değeri olan 3.5 yazmalı. Ama değer 2.5 galiba benim işlemci turboya geçemiyor.

aetor.jpg

Birde işlemcinin özelliklerine de bakmıştım özelliklerinde çekirdek sayısı 4+4 diye geçiyordu yani 4 normal çekirdek 4 sanal çekirdek. Ama aygıt yöneticisin de baktığımda ürün çift çekirdekli gibi görünüyor

Hocam Experience tüm ayarları Low'a düşürdü. Ama hala fps 26 lara düşüyor. MX150 bu kadar kötü bi ekran kartı olmamalı
VSYNC kapalı mı?

İşlemci frekans hızına nasıl bakabiliriz
CPU-Z Programı ile.

Burada bildiğim kadarı ile 2.50 nin yanında turbo değeri olan 3.5 yazmalı. Ama değer 2.5 galiba benim işlemci turboya geçemiyor.
Orada yazan değer taban değeri. CPU-Z programı ile Turbo hızını da anlık olarak görebilirsiniz.

Birde işlemcinin özelliklerine de bakmıştım özelliklerinde çekirdek sayısı 4+4 diye geçiyordu yani 4 normal çekirdek 4 sanal çekirdek. Ama aygıt yöneticisin de baktığımda ürün çift çekirdekli gibi görünüyor
Ürün aygıt yöneticisinde de 4 çekirdekli görünüyor. Orada yazan max çekirdek sayısı.

MSI Afterburner ile oyun içindeyken SS alıp atar mısınız?

VSYNC kapalı
b.jpg

msi.jpg

Değerler bu şekilde

Ama fps hala 25 35 arasında ve medium ayarlarda aynı performansı toshiba satellite i7 4700mq 8gb ram nvidia geforce 740m 2gb lık bilgisayar da veriyor ve onda 40 fps oluyor

Biraz önce bilgisayarı iade ettim. Gelene kadar da vatandan 3500 TL’ye kadar (belki 4000 tl ye çıkabilirim) olan bilgisayarlara bakacağım.

Hocam en düşük ayarlarda bile kasan fanı 5200 rpm dönmesine rağmen işlemcisi direk 80 dereceye çıkan bir bilgisayar görmedim ben. Siz gördüyseniz söyleyin.

Bir de fps düşüşü ve sesten dolayı oyun oynamaktan soğudum ve klavye ve touchpad in yanacak kadar ısınması da cabası. Siz bu koşullarda rahatça oyun oynar mısınız?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı