Msi H110M Gaming sadece i7 işlemcileri mi destekliyor?

ready113358

Hectopat
Daha fazla  
Kafamda takıldı 1151 soket olmasına rağmen işlemci serisinde sadece i7 yazmasının nedeni nedir? i3 6100 taksam sıkıntı çıkarır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim de o dikkati mi çekti Vatanda baktım işlemci serisi i7 yazılıyor msi kendi sitesinden baktım cpu desteği i7 yazıyor diğer kartlarda i3 i5 i7 yazıyor i3 desteği olması lazım ama

1151 soket olan tüm işlemcileri takabilirsiniz, onlara bakmayın bazen o ürüne bile ait olmayan resimleri koyup öyle satışa sunuyorlar sanal mağazalarda.

Bu kadar basit:

Ekran Görüntüsü (5).png Ekran Görüntüsü (6).png Ekran Görüntüsü (7).png Ekran Görüntüsü (10).png

Destek: H110M GAMING | MSI Türkiye | Motherboard - The world leader in motherboard design

Olur ancak BIOS güncellemesi yapman gerekiyor. Onun için de elinde skylake işlemci olması gerekirİ önce skylake işlemci takıp BIOS güncelleme yapıp sonra G4560'ı kullanabilirsin ya da aldığın yere söylersin güncelleme yapın diye yaparlarsa onlar yapar yoksa MSI'a göndermen gerekiyor kartı onlar güncelleme yapacak başka türlü kullanamazsın. Bir de karta 2400 RAM takmak istiyorsan kabylake işlemci takman gerekiyor kart kabylake işlemci ile 2400 (OC) çalışıyor harici işlemciler ile 2133'de çalışıyor. Bu kartı seçmendeki etkenler neler acaba? Çok az bir miktar daha verip b250 modellerine bakabilirsin hem doğrudan 2400 MHz RAM desteği, 7. nesil işlemci desteği var. Benim bütçem uygun olmadığı için Asrock h110m dvs 3.0 aldım bu anakart 110 çipsetli ancak fabrika çıkışlı BIOS güncellemesi olduğu için direkt taktım ben G4560 işlemcimi. Elimde skylake işlemci olmadığı için güncelleme yapamayacaktım o yüzden bu kartı seçtim.

olur ancak bios güncellemesi yapman gerekiyor. Onun için de elinde skylake işlemci olması gerekir önce skylake işlemci takıp bios güncelleme yapıp sonra G4560 ı kullanabilirsin ya da aldığın yere söylersin güncelleme yapın diye yaparlarsa onlar yapar yoksa MSI'a göndermen gerekiyor kartı onlar güncelleme yapacak başka türlü kullanamazsın. Bir de karta 2400 ram takmak istiyorsan kabylake işlemci takman gerekiyor kart kabylake işlemci ile 2400(OC) çalışıyor harici işlemciler ile 2133 de çalışıyor. Bu kartı seçmendeki etkenler neler acaba ? çok az bir miktar daha verip b250 modellerine bakabilirsin hem doğrudan 2400 mhz ram desteği , 7. nesil işlemci desteği var. Benim bütçem uygun olmadığı için Asrock h110m dvs 3.0 aldım bu anakart 110 çipsetli ancak fabrika çıkışlı bios güncellemesi olduğu için direk taktım ben g4560 işlemcimi.Elimde skylake işlemci olmadığı için güncelleme yapamayacaktım o yüzden bu kartı seçtim.

RAM'ler ile ilgili sıkıntım yok. G4560 ile uyumlu bir anakart söyler misin yani sıkıntı çıkarmayacak?

(MSI B250M BAZOOKA Intel B250 Soket 1151 DDR4 2133MHz USB3.1 Anakart) Bu Olur mu ?

ramler ile ilgili sıkıntım yok. g4560 ile uyumlu bir anakart söylermisin yani sıkıntı çıkarmıcak ? (MSI B150M GAMING PRO Intel B150 Soket 1151 DDR4 2133Mhz USB3.1 Anakart) bu olurmu ?
Bu kadar para verip o anakartı almana gerek yok bence. B250 çipsetli kartlar doğrudan destekliyor 7. nesil işlemcileri. ASUS PRIME B250M-K Intel B250 Soket 1151 DDR4 2400MHz USB3.0 M.2 Anakart sıkıntı çıkarmadan takabilirsin doğrudan desteği var.

Sonradan gördüm B250 yazdığını kusura bakma :D

Dediğim anakart olur mu peki? Sistemi fazla değiştirmek istemiyorum da.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı