MSi H110M Pro-VD Debug Led Sorunu

chuckypancamOZ.

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba. Bilgisayara görüntü gelmiyor. 2-3 yere baktırdım, hiçbiri sorun şurda veya burda diyemedi. 3 günlük bilgisayarım ne hallere düştü, şanssızlık.
PC açılırken anakartımın üzerindeki Debug LED kısmında CPU'da kırmızı ışık duruyor. VGA'da veya RAM'de yok o ışık. CPU'da takılıyor. İşlemci mi bozuk sizce? İşlemci kolay kolay bozulan bir bileşen değil yani. Yoksa beni mi buldu bu

Anakart ve işlemci Vatan'dan alındı. Diğer bileşenler başka yerlerden bu arada.

Aldığından beri mi böyle yoksa sonradan mı böyle oldu? İkinci soru montajın düzgün yapıldığından, kabloların doğru takıldığından emin misin?

Aldığımda böyle bir sorun yoktu. PC'de bir güncelleme sonrası yeniden başlatmam gerekiyordu. Başlattım ve PC artık açılmamaya başladı. Her şey tam takır çalışırken artık açılmıyor PC. Durup dururken bozuldu desem yeridir. Bilgisayarı maalesef sadece 3 gün kullanabildim. Şimdi ne yapsam, ne etsem. Anakart ve işlemci Vatan'dan sadece.

Durup dururken bozulmaz. Mutlaka bir sebebi vardır. Güncellemeri Msi Live Update ile mi yaptın?

Yok, hayır. Zaten aygıt yöneticisine girmiştim. Sistem yazılımı mı neydi. Onu güncelledim. Yeniden başlatmamı istedi. Ordan sonra dananın kuyruğu koptu zaten. Hayır, işlemci mi bozuk anakart mı? 2-3 bilgisayarcıya gösterdim, her şeyi denediler, açılmadı.
Debug LED, CPU'da takılıyor Ne yapacağımı şaşırdım gerçekten. Ilginç bir sorunla karşı karşıyayım.

Hiç boşuna uğraşma aldığın yere iade et gerekçeleride aynen izah et. Daha 3 günlük PC el mahkum arızayı gidermek, gerekirse parça değiştirmek, yenilemek zorundalar.

Sorun zaten ya anakartta ya da işlemcide. Ikisini de mi götüreyim Vatan'a? Değiştirmek istiyorum. Anakart 3. günün sonunda tırtladı. Umarım her şey yoluna girer. Almak için 9 ay cefasını çektim. Sefası 3 gün. Neyse, teşekkürler yine de.

İşlemcinin bozuk olduğunun göstergeleri nelerdir?

Hiç boşuna uğraşma aldığın yere iade et gerekçeleride aynen izah et. Daha 3 günlük PC el mahkum arızayı gidermek, gerekirse parça değiştirmek, yenilemek zorundalar.

Vatan'a götürdüm anakartı. Servise verecekler. 15-20 gün sürermiş. Ya yenisini verecekler ya da tamir edilecekmiş. Umarım yenisini verirler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…