MSI H270 ve GTX 1050 Ti sisteme işlemci önerisi

Doktor Mario

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar uzun süredir parça parça sistem topluyorum ve artık işin sonuna neredeyse varmak üzereyim. Aldığım parçaları aşağıya sırasıyla yazayım siz uyumlu olup olmadıklarını düzgün stabil bir performans alıp almayacağımı ve son olarak da bu sistem için güzel uzun vadede işime yarayacak 1151 soket render ve yayın ve Youtube işleri için uygun bir işlemci önerisi yaparsanız çok sevinirim.

Sistemim sırasıyla:
Kasa: Aerocool Cruisestar Advance 500W USB 3.0, 3 Fanlı Kart Fiyatı
Anakart: MSI H270 GAMING M3 Intel H270 2400MHz DDR4 Soket 1151 ATX Fiyatı
Ram: KINGSTON HX424C15FB2K2/16 HyperX Fury Black DDR4-2400Mhz C15 16GB (2x8GB) DUAL (15-15-15) 1.2V Bellek - inventus
Harddisk: Toshiba 1TB 7200RPM Sata 3.0 32Mb 3,5" Sabit Disk Fiyatı
İşlemci: -

Şu an elimde olan parçalar bu şekilde arkadaşlar. Lütfen gelip işte bu gereksiz şunu yapma bunu almasaydın böyle olurdu tarzı cümleler sarf etmeyin. Zaten bu parçalar alınmış sizden sadece uyumlu olup olmadığını ve düzgün stabil çalışıp çalışmayacağını en önemlisi ise işlemci önerisi istiyorum. İstediğim işlemci anakarttan da belli olacağı üzere 1151 soket Intel işlemci istiyorum arkadaşlar. Ryzen alsan şöyle olurdu böyle olurdu yorumları görmekten gerçekten gına geldi. Şimdiden yardım edecek arkadaşlara teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar uzun süredir parça parça sistem topluyorum ve artık işin sonuna neredeyse varmak üzereyim. Aldığım parçaları aşağıya sırasıyla yazayım siz uyumlu olup olmadıklarını düzgün stabil bir performans alıp almayacağımı ve son olarak da bu sistem için güzel uzun vadede işime yarayacak 1151 soket render ve yayın ve Youtube işleri için uygun bir işlemci önerisi yaparsanız çok sevinirim.

Sistemim sırasıyla:
Kasa: Aerocool Cruisestar Advance 500W USB 3.0, 3 Fanlı Kart Fiyatı
Anakart: MSI H270 GAMING M3 Intel H270 2400MHz DDR4 Soket 1151 ATX Fiyatı
Ram: KINGSTON HX424C15FB2K2/16 HyperX Fury Black DDR4-2400Mhz C15 16GB (2x8GB) DUAL (15-15-15) 1.2V Bellek - inventus
Harddisk: Toshiba 1TB 7200RPM Sata 3.0 32Mb 3,5" Sabit Disk Fiyatı
İşlemci: -

Şu an elimde olan parçalar bu şekilde arkadaşlar. Lütfen gelip işte bu gereksiz şunu yapma bunu almasaydın böyle olurdu tarzı cümleler sarf etmeyin. Zaten bu parçalar alınmış sizden sadece uyumlu olup olmadığını ve düzgün stabil çalışıp çalışmayacağını en önemlisi ise işlemci önerisi istiyorum. İstediğim işlemci anakarttan da belli olacağı üzere 1151 soket Intel işlemci istiyorum arkadaşlar. Ryzen alsan şöyle olurdu böyle olurdu yorumları görmekten gerçekten gına geldi. Şimdiden yardım edecek arkadaşlara teşekkür ederim.
Bütçenizi vermediniz ancak yeterli varsayarak i7 7700 diyorum.
Hala şansınız var. Anakartı iade edip Z370+i5 8600K alabilirsiniz.

Bütçenizi vermediniz ancak yeterli varsayarak i7 7700 diyorum.
Hala şansınız var. Anakartı iade edip Z370+i5 8600K alabilirsiniz.
Öncelikle iade etmem durumunda yaklaşık olarak 150 200 tl civarı bir zarara gireceğim anakart ve rami black friday indirimlerinde uygun fiyata almıştım. i7 7700 bende düşünüyorum benchmark testlerine bakınca da gayet verimli ve güçlü bir işlemci olduğunu gördüm ancak sağolsun bazı amd fanboyları okadar çok çamur atıyor ki yok çok ısınıyor yok ryzenin ondan daha düşük fiyattaki işlemcisinde sanal bilmem neyler var ileride intel çöp olacak dedikleri için ister istemez saçma düşünceler geliyor insanın aklına. Teşekkür ederim dostum yüksek ihtimalle i7 7700 alacağım gerçi hemen almayacağım 2 ay gibi bir süre sonra alacağım o zaman zarfı içerisinde dolar düşer ve i7 8700 modeli çıkarsa kararımı değiştirebilirim. Bu arada bütçe 1500 TL

Bütçeyi belirtir misiniz? Sınır yoksa i7 7700K alınabilir.
Dostum İ7 7700K almam için anakartımın Z yonga setli bir anakart olması gerekmiyor mu ? Ben öyle okudum. Elimde H yonga seti bir anakart var (H270) bu anakarta uygun olarak intel dalında en güçlü işlemci i7 7700 olarak gözlemleniyor.

Merak ettiğim bir soru var i7 6700 ile i7 7700 işlemcilerini karşılaştırdığımız da i7 benchmark testlerinde bir adım daha önce ancak fiyat olarak i7 6700 110 120 lira daha pahalı bunun nedeni nedir ?

Z zorunlu değil. Hız aşırtma yapamazsınız sadece. 7700K'nın asıl farkı hız aşırtma olsa da biraz daha önde. 100 lira gibi bir fark olursa 7700 almak daha mantıklı.
Piyasa onun nedeni. Bu tip parçaların yenisi çıksa da ucuzlamazlar genelde.

Z zorunlu değil. Hız aşırtma yapamazsınız sadece. 7700K'nın asıl farkı hız aşırtma olsa da biraz daha önde. 100 lira gibi bir fark olursa 7700 almak daha mantıklı.
Piyasa onun nedeni. Bu tip parçaların yenisi çıksa da ucuzlamazlar genelde.

Anladım dostum. Şuan için vatanbilgisayara baktığım da i7 7700 ile i7 7700k arasında 140 liralık bir fiyat farkı var. İ7 7700k almam şu durumda pekte mantıklı gelmiyor gibi açıkçası. Bununla birlikte 8. nesil işlemcilerin çoğu 1151 v.2 anakart istiyor. Peki ilerleyen zamanlarda sadece 1151 soket anakartlar için de 8. nesi işlemciler çıkmayacak mı ?

Ayrıca bir sorum daha olacaktı www.uzmanlarpc.com güvenilir bir site mi ? Bu site hakkında fikriniz var mı ?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı