Merhaba arkadaşlar. Anakartım MSI H510 Pro. BIOS'u güncelledim. Stok fan takılı. İşlemcim (i5 11400F) oyunlarda çok ısındığı için (90C-100C) arası oluyor. Bundan dolayı Core Performance Boost kapatmak istiyorum. Ayarı BIOS ekranında bir türlü bulamadım. Acaba Intel Turbo Boost ile aynı şey mi?
Advanced Mode > AI Tweaker menüsünde olmalı, PC başında olmadığım için BIOS'a girip de bakamıyorum şimdi. Core Performance Boost diye özel bir sekme vardı diye hatırlıyorum, oraya girince disabled yapın.
Bu kadar devasa bir fark oluşturacağını düşünmüyordum. Ayarlardan OC ayarını expertden normale çektim Turbo Boost kapattım. Günlerdir bu problemle uğraşıyorum bilgisayar geleli 1 hafta oldu. Sistemde problem yok öyleyse değil mi? Sorun BIOS'tan kaynaklı bir de stok fanın yetersiz oluşundan. ID coolıng SE 234XT soğutucu gelince Turbo Boost açabilirim değil mi?
Bu kadar devasa bir fark oluşturacağını düşünmüyordum. Ayarlardan OC ayarını expertden normale çektim Turbo Boost kapattım. Günlerdir bu problemle uğraşıyorum bilgisayar geleli 1 hafta oldu. Sistemde problem yok öyleyse değil mi? Sorun BIOS'tan kaynaklı bir de stok fanın yetersiz oluşundan. ID coolıng SE 234XT soğutucu gelince Turbo Boost açabilirim değil mi?
Bende de RTX 3060 var sanmıyorum islemci besliyemesin çünkü güçlü bir işlemci i5 11400f.Belki sıcaklık değeri yüksek olduğundan dolayı birazda kasanın yapısından kaynaklandığını düşünüyorum ısındığı için verimi düşürmüş olabilir