Çözüldü MSI H510 Pro Intel Core Performance Boost ayarı nerede?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Rapor41

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Anakartım MSI H510 Pro. BIOS'u güncelledim. Stok fan takılı. İşlemcim (i5 11400F) oyunlarda çok ısındığı için (90C-100C) arası oluyor. Bundan dolayı Core Performance Boost kapatmak istiyorum. Ayarı BIOS ekranında bir türlü bulamadım. Acaba Intel Turbo Boost ile aynı şey mi?

Çözüm
CPB AMD'deki adı aynı teknolojinin, Intel'de Turbo Boost diye geçer ve yapmak istediğiniz işlem için onu kapatmalısınız.
CPB AMD'deki adı aynı teknolojinin, Intel'de Turbo Boost diye geçer ve yapmak istediğiniz işlem için onu kapatmalısınız.

Çözüm
Hocam biliyorsanız ASUS B550M-A içinde söyler misiniz? İşlemcim: AMD Ryzen Pro 4650G.

@GremoryRias CPB'yi nereden kapatacağınızı mı?

Advanced Mode > AI Tweaker menüsünde olmalı, PC başında olmadığım için BIOS'a girip de bakamıyorum şimdi. Core Performance Boost diye özel bir sekme vardı diye hatırlıyorum, oraya girince disabled yapın.

Teşekkür ederim ayarı kapatınca sıcaklık 55 dereceye düştü işlemcim ekran kartımı yüzde yüz besleyemiyor. FPS düştü grafikleri kısıp oynarım yeni işlemci soğutucum gelene kadar.

Bu kadar devasa bir fark oluşturacağını düşünmüyordum. Ayarlardan OC ayarını expertden normale çektim Turbo Boost kapattım. Günlerdir bu problemle uğraşıyorum bilgisayar geleli 1 hafta oldu. Sistemde problem yok öyleyse değil mi? Sorun BIOS'tan kaynaklı bir de stok fanın yetersiz oluşundan. ID coolıng SE 234XT soğutucu gelince Turbo Boost açabilirim değil mi?
Bende de aynı işlemci var ekran kartın nedir ?
MSI RX 6600 8GB ARMOR

@Rapor41 açabilirsiniz, termal çözüm düzeldiğinde işlemciyi de tam performans kullanmaya başlayabilirsiniz.

H510 BIOS'unda Power limit var mı bilmiyorum ama, güç limitini kaldırdıysanız stok fan zaten yetemez o işlemciye.

Bu kadar devasa bir fark oluşturacağını düşünmüyordum. Ayarlardan OC ayarını expertden normale çektim Turbo Boost kapattım. Günlerdir bu problemle uğraşıyorum bilgisayar geleli 1 hafta oldu. Sistemde problem yok öyleyse değil mi? Sorun BIOS'tan kaynaklı bir de stok fanın yetersiz oluşundan. ID coolıng SE 234XT soğutucu gelince Turbo Boost açabilirim değil mi?

MSI RX 6600 8GB ARMOR
Bende de RTX 3060 var sanmıyorum islemci besliyemesin çünkü güçlü bir işlemci i5 11400f.Belki sıcaklık değeri yüksek olduğundan dolayı birazda kasanın yapısından kaynaklandığını düşünüyorum ısındığı için verimi düşürmüş olabilir

@Rapor41 açabilirsiniz, termal çözüm düzeldiğinde işlemciyi de tam performans kullanmaya başlayabilirsiniz.

H510 BIOS'unda Power limit var mı bilmiyorum ama, güç limitini kaldırdıysanız stok fan zaten yetemez o işlemciye.

Teşekkür ederim hocam gerçekten yardımcı oldunuz. Power limit bulup onu da kapatırım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı