Çözüldü MSI H510M-A Pro Memory O.C failed hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

dixtuel

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
i3-10100F işlemci MSI H510M-A Pro anakart ve G.Skill Ripjaws 3600MHz 8x2 kullanıyorum. XMP açtığımda ekrana bir hata veriyor ve BIOS'a atıyor. Şu an PC kurulumu yapıyorum resmi atacağım. Çözümü nedir bunun?

2667 dene bakalım dediğim şekilde.

XMP açık veya kapalı fark etmiyor Max 2400 oluyor.
RAM'lerden birinde mi sorun var diye 2 RAM'i de denedim ve sonradan fark ettimki bu anakart ve RAM'le aynı sorunu yaşayan çok olmuş o yüzden takmamak lazım kafaya.

Son düzenleme:
RAM'lerini yeni mi aldın? Nereden aldın?

Hocam 0 aldım vatandan ancak yukarıdaki mesajda dediğim gibi bu anakart ve bu RAM'le aynı sorunu yaşayan çok kişi olduğu için takmayacağım çok. 1200MHz'den bunada yükseldik çok şükür deyip geçeceğim çünkü iade şansım yok.

Hocam 0 aldım vatandan ancak yukarıdaki mesajda dediğim gibi bu anakart ve bu RAM'le aynı sorunu yaşayan çok kişi olduğu için takmayacağım çok. 1200MHz'den bunada yükseldik çok şükür deyip geçeceğim çünkü iade şansım yok.

2667MHz'de çalışması lazım aslında. BIOS'un güncel değilse güncellemeyi dene.

Hocam BIOS sürümüm bu gözüküyor.

1719874777175.jpeg

i3-10100F işlemci MSI H510M-A Pro anakart ve G.Skill Ripjaws 3600MHz 8x2 kullanıyorum. XMP açtığımda ekrana bir hata veriyor ve BIOS'a atıyor. Şu an PC kurulumu yapıyorum resmi atacağım. Çözümü nedir bunun?

İmkanınız varsa RAM'leri satın. Neden elinizdekini kullanamayasınız ki?

BIOS güncel. 2666MHz çalışması lazım aslında BIOS ayarlarını sıfırlayıp son bir defa daha denemeni rica edeceğim.

Hocam işe yaramadı ancak artık çok da umurumda değil açıkçası. 500MHz için uğraşmaya değmez. Son soru olarak işlemcinin GHz değeri böyle oynayıp duruyor bir sorun yaratır mı?

1719875679365.png

Ekran görüntüsü 2024-07-02 021308.png

İmkanınız varsa RAM'leri satın. Neden elinizdekini kullanamayasınız ki?

Hocam 2400'e kadar kullanabiliyorum o yeter bana şimdilik aslında.

Hocam işe yaramadı ancak artık çok da umurumda değil açıkçası. 500MHz için uğraşmaya değmez. Son soru olarak işlemcinin GHz değeri böyle oynayıp duruyor bir sorun yaratır mı?

Eki Görüntüle 2238984

Eki Görüntüle 2238983

Sorun olmaz, güç seçeneklerinden yüksek performansa alırsan sürekli Turbo frekansında çalışır. Sen bilirsin tabii de bu şekilde kalması daha iyi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı