MSI H61M-P21 Sistem Görüntü bozulması ve PC'nin kilitlenmesi

martymcfly

Hectopat
Katılım
13 Eylül 2015
Mesajlar
5
Yaklaşık 5 sene önce bir masaüstü pc aldım. Bilgisayarı aldığım ilk günden beri bu sorun var ve bilgisayarı sorunlu olarak kullanıyorum. Öncelikle sorunun yazılımsal olmadığından emini. Her türlü işletim sistemini denedim(windows xp sp3, windows 7, windows 8, ubuntu, linux mint ve debian) hepsinde aynı sorun var. Bilgisayarı açtıktan sonra herhangi bir şey yaparken ya da bilgisayar boştayken ekran çizik çizik oluyor ve bilgisayar kilitleniyor. Hiçbir işlem yapılamıyor. Bilgisayarı yeniden başlatmak zorunda kalıyorum. Sorunun tam olarak hangi aygıttan kaynaklandığını bilemediğim için hiç bir donanımı değiştirmek istemedim yani paramın boşa gitmemesi için. Test etmek için de bi aygıt bulamam.

Öncelikle bilgisayarda harici bir ekran kartı yok. Onboard ekran kartını kullanıyorum. 2 gb ram var. Bozuk ekran görüntüsü ekte bulunuyor. Eğer tam emin olabilirsem bi aygıt satın alabilirim.

Msi h61m-p21 (b3) ana kart

Intel(R) Core(TM) i3-2100 CPU @ 3.10GHz

9FE32D99BBB84964851D50E5146B1BA8.jpg


Düzeltme: Bu arada anakart msi h61m-p21(b3) imiş, yanlış yazmışım da pek farkeden bişey olmaz zaten.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer harici ekran kartı kullansaydın vramlerden bir tanesi arıza yapmış diyecektim, benim başıma da bu olay geldi. Fakat onboard'da durum nedir bir fikrim yok. Yalnız gene ekran sürücüleri ile alakalı bir durum söz konusu olmalı.
 
Sanırım bu onboard ekran kartları kendi bellekleri olmadığı için ramlerin belleğini kullanıyorlarmış, acaba o noktada bir sorun olabilir mi? Yani ramle ilgili bir sorun olabilir mi? O halde yeni bir ram almam mı gerekir ya da paylaşımsız bir ekran kartı alsam ramle bi bağlantısı kalmaz ve sorun çözülür mü diye düşünüyorum şu an.
 
Sorun sizin onboard grafik kartınızda olmalı. Eğer harici bir ekran kartı alırsanız onboard kartı devre dışı bırakarak sorunu çözmüş olursunuz tahminimce. Ama siz yine de bir araştırın diyorum. Bende kararıp geri geliyordu. Acaba onboard da sorun mu var die güçlü bir ekran kartı aldım. Sorun devam etti. Meğerse sorun işlemcinin ısınmasıymış. Sizinki de böyle değişik bir sebep olabilir. Biraz araştırmanızı tavsiye ediyorum
 
Bios menüsünden dram frekansını 1333 ten 1066 ya düşürdüm kilitlenme sorunu çözüldü. Yani sorun ramden kaynaklanıyormuş, bu şekilde yılların sorunu tarihe karıştı. Bu sorundan müzdarip olan arkadaşlar varsa umarım bu onlar için de bir çözüm olur. Ama yeni bir ram alıp takarsam ve 1333 mhz e ayarlarsam sorun devam eder mi o kadarını bilemem. Şu an için bu donanım benim için yeterli değiştirmeyi düşünmüyorum.

Teşekkürler.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı