MSI h81m-p33 Bios Donma ve Format Atılamama Sorunu

Berke1100

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, bir gün önce MSI h81m-p33, i5 4150, corsair vengeance 4gb ddr3 1600mhz parçalarına sahip bir bilgisayar topladım. Her türlü montajı yapıp parçaları ve kabloları yerine taktım ve birçok kez kontrol ettim. Fakat bilgisayara Windows kurulamamakta. (Windows sürümü 8.1 olmakla beraber Rufus yardımıyla Toshiba flash belleğe yazıldı. Boot ekranından flash belleği seçtikten sonra Windows mavi pencere geliyor fakat orada takılıyor.) Ayrıyetten del tuşu yardımıyla bios'a girdiğimde aradan 30 saniye ile bir dakika arası vakit geçtikten sonra bios takılıyor. (Fare çalışmıyor fakat klavye çalışıyor ve bilgisayarı yeniden başlatmak gerekiyor.) Bu sorunu çözmek amacıyla bir kez bios pilini çıkarıp resetlemeyi denedim. MSI'ın sitesinden indirdiğim bios güncellemesini yaptım, farklı ramler ile tekrar çalıştırmayı denedim ve bir sonuca varmadım. Bu konu hakkında bir bilgisi olan varsa yardımlarını bekliyorum, iyi günler dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Belirtmeniz üzere tekrar bios güncellemesi yaptım fakat sonuç alamadım.

Başka bir işlemci ile denediğimizde bir sorun çıkmadı sanırsam işlemcide sorun var.

Arkadaşlar bir el atabilirseniz çok sevinirim, yoksa onca gün beklemek zorunda kalacağım. Bu arada işlemci biosta gözüküyor.

Anakartı eski bios sürümüne düşürdüm fakat hala aynı sorun var. İşlemcide arıza olsa bilgisayarın hiç açılmaması gerekmez mi ?

En son çare geri göndermek kaldı herhalde, fakat aklımı kurcalayan bir durum var işlemci biosta gözüküyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…