MSI H81M-P33 nakartla Intel G3258 OC sorunu

razormq

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba. Technopat'ın 'uygun fiyatlı pc toplama rehberi'ni izledim ve bende 9 yıllık sistemi yenileme zamanı geldi diyerek pc parçalarını değiştireyim dedim ve aşağıdaki sistemi topladım:
  • Anakart: MSI H81M-P33
  • İşlemci: Intel G3258
  • Ekran kartı: MSI GTX 750
  • RAM: G.Skill 4 GB
Güç kaynağı: Eski sistemdeki 400W güç kaynağı (eski olduğu için 350W çeker belki ama yeter diye düşündüm.)

MSI'ın BIOS'unda OC'ye tıkladığımda hiçbir şey olmuyor. Kendim CPU Ratio'yu ve frekansı artırıyorum PC'yi açıyorum :

Nedense CPU-Z'de 3.2 GHz gösteriyor. Bunun nedeni nedir. Ve de oc yapsam da yapmasam da oyun oynarken bilgisayar reset atıyor. Bu neden kaynaklanıyor olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
  • İlk olarak PSU'yu değiştirin. Oyunda kapanmasının nedeni güç yetersizliği olabilir.
  • Overclock için de sizinle aynı anakartı kullanan yabancı ya da Sosyal'deki kaynaklardan veya arkadaşlardan yardım alabilirsiniz. Tavsiyem frekansı değil, sadece çarpan kilidini artırmanız.
  • G3258 Overclock yapmadan da iyi bir performans sağlayabilir.
  • Isıları da kontrol edin. Oyunlarda kapanma ısınmadan da olabilir.

Cevabınız için teşekkürler, işlemciye oc yapmadan kullandığımda da sorun olmuyor .
Cevabınız için teşekkürler.PRİME95 çalışırken AİDA64 ile ısı değerlerine baktım 20 dk boyunca cpu 55dereceyi geçmedi ve pc kapanmadı.benim bios daki ayarlar şöyle:en üsteki x32 değişmiyor.

İnş.enkısa zamanda PSU değiştireceğim.

Bu anakartta cpu voltajını ayarlama özelliği varmı birkaç yerde yok yazıyordu

• Anakart: MSI H81M-P33
  • İşlemci: Intel G3258
  • Ekran kartı: ASUS GTX 650 Ti Boost
  • RAM: G.Skill 4 GB
  • PSU: Aerocool vx serisi 500w
Aynı sorun bende de var işlemciye voltaj verilmiyor.OC genie özelliğini açınca da ekranda sarı renkli yazılar çıkıyor voltaj vermeden 4.2 Ghz e kadar çıkıyor çözüm bulabilirsen beni de bilgilendirebilir misiniz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…