Msı H81M-P33 O.C sorunu

Laosamy

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. 2 gün önce yeni bir sistem topladım ve msı h81-p33 anakart ve g3258 kullandım. Bu anakart ve işlemciyi kullanan herkes overclock yapabiliyor fakat ben yapamıyorum. Cpu ratio aynı ve hiç değişmiyor. Sizce ne yapmalıyım.

+/- veya , yukarı - aşağı , tuşları ile çarpan arttırılmıyor.

Numerik tuşları kullanın. Mesela 4 ghz yapmak için oraya 40 yazmanız gerekli.

Bios u güncelledim ve numeritik tuşlarla hız aşırtmamı sonunda yapabildim teşekkürler arkadaşlar.

1 saattir OC yapmaya çalışıyorum yapamıyorum. 1.4V 'da 4.0 Ghz 'e bile OC edemedim. Nerede yanlış yapıyorum anlamadım. Ayarları yapıyorum sonra f10 ile kaydet çık yapıyorum. Daha açılırken reset üstüne reset.... 1.4V ile 3.9 Ghz 'ye kadar düştüm gene olmuyor . Bir yerde bir ayarı mı? yapmıyorum acaba ? Bana bir yardım.... Bir de max 1.4 V 'a kadar verebiliyorum. Nedenini bilmiyorum... Yeni konu açmamak için ilgili eski konuların altına mesaj atıyorum. Lütfen yardım...

Çok basit : İşlemci takoz çıkmış.

Bios sürümün eski aynı işlemci ve aynı anakart ile ben overclock yaptım. Stok soğutucu ve stok voltajda 4.0GHz de kullanıyorum. ''+'' ve ''-'' tuşlarını kullanarak ve F10 tuşu ile kayıt yapıyorsun. Benim sana önerim voltaj vermeden 4.0GHz 'de bir dene Prime95 ile test yapıp AİDA64 ile değerleri kontrol et. Sonra deneme yanılma yöntemiyle az az çık.

Tekrar merhaba arkadaşlar. MSI anakartta G3258 'i 1.2V 'da 4.0Ghz 'ye OC yapamadım. BIOS 'u 2 kere güncelledim ama fark etmedi. Üçüncü güncellemede benim çocuk flash belleği çıkarttı. Bende ani bir heyecanla açma kapama tuşuna bastım. Bilgisayar birdaha hiç açılmadı. Gittim Asus H81M-D (R2.0) anakart aldım. Tek denemede 1.2V 'da 4.oGhz 'ye OC yaptım. Sorunsuz çalışıyor. Ayrıca MSI anakartta 4.0Ghz'yi sadece 1.2V 'da denemdim. 1.25V/1.3V/1.4V değerlerinde de denemiştim ama olmamıştı. Yaşaşın ASUS , yaşamasın MSI
Prime95 'de teste tabi tuttum mavi ekran almadım ayrıca AİDA64 'de sıcaklıkları izledim. CPU-40C/CPU1-60C/CPU2-59C sıcaklık değerlerini 30 dakikalık testte aldım.
Şimdi bu BIOS 'u bozuk karta ne yapacağım onu düşünüyorum daha 2 günlük kart kıyamadım atmaya.

4.0 Ghz için 1.2 V fazla. Stok voltajda deneyin ilk önce. Ben G3258 ve Msı H81M-P33 ile stok voltajda ve stok soğutucu içe 4.2 Ghz 'de kullanıyorum.

Abi sen en baştan şanslısın. Bir kere MSI'da stock voltajda 4.0 OC yapmışsın. Ben stock voltajda 3.7 yaptım, bilgisayar reset üstüne reset atmaya başladı. Dedim voltajı yükselteyim, oranı düşüreyim vs ne yaptıysam olmadı. MSI 'da yaptıklarımın aynını ASUS 'da yaptım tek seferde oldu. Ayrıca senin işlemcide iyiymiş. MSI benim yüzmü güldürmedi. Asus 'da da şöyle ki; işlemciyi 1.2V da 4.0 a ayarladım ama baktım tek seferde oldu sonra yeniden voltajı vermeye 1.15'den başladım.Stabil değeri 1.2V 'da yakaladım. Sonra dedim ben bunu 4.2 yaparım. Ama onda da 1.3V istiyor. Bende de dedim ;" -Oğlum Ata bir anakartı katlettin ettin bari işlemciye acı..." sonra vazgeçtim. Şimdi 4.0Ghz/1.2V 'da kullanıyorum. İnşallah oyunda dar boğaz yaşamam. Gerçi yaşasam da dar boğaz olduğunu bilemem ya neyse Aslında gönlümden geçen 4.4GHZ 'e OC yapmak ama bilemiyorum. Soğutucuda iyi benim. Zalman 'ın şu borulu morulu olanlarından. Yapasım var ama işte bilemiyorum. Load Line Calibration değerini medium'dan high'a alsam yai %25'den %50 'ye çıkarsam voltajı 1.4 versem kilidi 44 yapsam sanki tek seferde olacakmış gibi bir his var içimde ama geçende öyle dedim tek seferde anakartı elime aldım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…