MSI i7 10750H ve RTX 2070 düşük GPU kullanımı ve FPS düşüklüğü

bris

Hectopat
Merhaba, MSI i7 10750H, RTX 2070, 2x8GB RAM özellikli dizüstü bilgisayarım var ama düşük GPU kullanımı sorunuyla karşı karşıyayım. Örneğin, BFV veya PUBG'de orta ayarlarda aldığım FPS ile i7 9750H, GTX1660 Ti dizüstümde aldığım FPS tamamen aynı çünkü RTX 2070'li bilgisayar az GPU kullanmaya çalışıyor, GTX 1660 Ti'de fazla kullanınca birbirini dengeliyor ve aynı FPS'yi veriyorlar. Herhangi bir CPU darboğazı söz konusu değil. İnternetteki milyon tane çözüm yönetiminin hepsini denedim(güç modu ayarlama, NVIDIA kontrol paneli ayarları vs.) eğer bu sadece MSI'ya özgü bir sorunsa iade etmeyi düşünüyorum. Oyun testlerinde insanlar RTX 2080 ile düşük ayarlara alsa bile GPU kullanımı %95'ten aşağı düşmüyor. Sizin bu ayarlardaki yüksek dizüstü bilgisayarlarınızda da aynı sorun mu var veya bu konuda etkili bir çözüm önerisi olan var mı? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Büyük ihtimalle termal macunu değiştirme zamanın gelmiş, sıcaklık değerlerini kaç derece?

Zamanı gelmiş ? :D cihaz kim bilir kaç haftalıktır...

Merhaba, MSI i7 10750H, RTX 2070, 2x8GB RAM özellikli dizüstü bilgisayarım var ama düşük GPU kullanımı sorunuyla karşı karşıyayım. Örneğin, BFV veya PUBG'de orta ayarlarda aldığım FPS ile i7 9750H, GTX1660 Ti dizüstümde aldığım FPS tamamen aynı çünkü RTX 2070'li bilgisayar az GPU kullanmaya çalışıyor, GTX 1660 Ti'de fazla kullanınca birbirini dengeliyor ve aynı FPS'yi veriyorlar. Herhangi bir CPU darboğazı söz konusu değil. İnternetteki milyon tane çözüm yönetiminin hepsini denedim(güç modu ayarlama, NVIDIA kontrol paneli ayarları vs.) eğer bu sadece MSI'ya özgü bir sorunsa iade etmeyi düşünüyorum. Oyun testlerinde insanlar RTX 2080 ile düşük ayarlara alsa bile GPU kullanımı %95'ten aşağı düşmüyor. Sizin bu ayarlardaki yüksek dizüstü bilgisayarlarınızda da aynı sorun mu var veya bu konuda etkili bir çözüm önerisi olan var mı? Teşekkürler.

Cihazda BIOS modunda hangi ekran kartını kullanacapını seçen bir ayar olması lazım. Eğer varsa oradan entegrated GPU'yu seçin.

Büyük ihtimalle termal macunu değiştirme zamanın gelmiş, sıcaklık değerlerini kaç derece?
Hocam, yeni olan bilgisayarın nasıl termal macun zamanı gelmiş olabilir?

Hocam, anladığım kadarıyla her yolu denemişsiniz, bence en son çare temiz bir format atıp baştan denemenizi tavsiye ederim, yine olmazsa satıcı ile iletişime geçin/iade edin.

Aynı sorun bendede var 19bin TL'ye masaüstü gücünde Fps versin diye. Asus Rog strix g712lws aldım. GPU kendini kullanmıyor. BTF 5'de 60fps veriyor. GPU kullanımı %65. Lol'de bile kendini kullanmadığı için yoğun yerlerde Fps 60'a düşüyor.

Aynı sorun bende de var 19bin TL'ye masaüstü gücünde FPS versin diye. ASUS ROG STRIX G712LWS aldım. GPU kendini kullanmıyor. BTF 5'de 60FPS veriyor. GPU kullanımı %65. LoL'de bile kendini kullanmadığı için yoğun yerlerde FPS 60'a düşüyor.

1650 Ti LoL'de %29 kullanıyor sadece FPS kaybı büyük.
Hocam sistemlerde sizin anboard ekran kartınız ve RTX2070 ortak kullanlıyor. Çoğu laptopta var ama ağır oyunlarda %99 2070 %1 anboard ekran kartı kullanıyorsa LoL CS:GO Valorant gibi oyunlarda ekran kartının %50-60'ını kullanıyor gerek duymadığı için. Bu biraz FPS kaybına neden olur bende de aynı sorun var ama çok Online oynamadığım için umursamıyorum. RDR2 gibi ağır oyunlar oynadığınızda FPS'nin internetteki testlerdeki gibi olduğunu göreceksiniz.

Bir kişi harici monitöre çözerek çözmüştü bu olayı benim profilde konusu var bir bakar mısın?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı