MSI K9N6PGM2-V2 ms 7209 sistemde işlemci Unknown Processor olarak görünüyor

Urshifu

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i5-11400H - RTX 3050 Notebook - 16 GB RAM
- Acer Nitro 5 AN 515-57 nh.qeley.004
Anakart
Msi K9N6PGM2-V2 MS 7209
İşlemci
AMD Phenom II X3 x720
Elimde eski bir MSI K9N6PGM2.-V2 MS 7209 vardı bende ilk başta çalışıyor mu diye bakmak için Sempron LE1250 taktım çalıştı. Sonrasında Phenom II X3 x720 aldım CPU Support list'te adı geçiyor fakat bilgisayar açılırken Unknown Processor Model diyor Windows'da da AMD Processor olarak görünüyor. Çözümü var mı işlemci doğru çalışıyor sadece adı görünmüyor nedendir düzeltilir mi? (Windows Türkçe olmasına rağmen Processor diyor onu belirteyim.)

BIOS sürümünüz nedir?

2024-05-03_22-22-57.png

Güncellemeniz gerekebilir.

2.6. Son sürümden bir önceki sürüm BI/OS'da BI/OS güncelle seçeneği yok anakartta M-Flash özelliği yok ne yapacağım bilmiyorum.

İndirdiğiniz BIOS klasörünün içindeki EXE dosyasını çalıştırıp deneyin.

Eki Görüntüle 2185874
Teşekkürler deneyeceğim.

.exe dosyası sadece x86 Windows'larda çalışıyor açmaya çalıştığımda Windows sürümümün biti ile programın bitinin uyuşmadığı ile alakalı bir hata alıyorum.

Son düzenleme:
Hocam 2 seçeneğiniz var. Ya 32 Bit Windows kurup BIOS güncelleyeceksiniz, ya da USB belleğe Rufus ile MS-DOS yazdırıp BIOS dosyalarını içine atacaksınız ve USB bellek ile sistemi başlatacaksınız.

Ekran görüntüsü 2024-05-04 112152.png

How to Flash.doc dosyasında Wİndows 98 veya Windows ME'yi bir Floppy Disk üzerinden boot edip HDD'deki BI/OS'a çift tıklayıp kurmam gerektiği yazıyor. Windows 98 veya ME Serial ATA desteklemiyor elimde IDE HDD'de yok Floppy'den nasıl Wİndows Boot edilir gram bir fikrim yok. Zaten elimde Floppy Disket okuyucu da yok. Daha önce hiç anakart BI/OS'u güncellemedim anakartı heba da etmek istemiyorum. Phenom II'm unknown olsa da iş görsün bana yeter. Yardımlarınız için teşekkür ederim. Aynı zamanda dosyada sadece anlatılan şekilde kurulması gerektiği yazıyor bildiğiniz boş iş.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı