Çözüldü MSI Katana 17 B12vfk CPU 100 dereceye ulaşıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

woewax

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, elimde MSI Katana 17 B12vfk modeli var içinde Intel 12450H ve RTX 4060 ekran kartı bulunuyor, laptopu alalı 1 yıl oldu ve termal macun ve fan bakımlarını yapacaktım (daha önce ki laptop bakımlarımı hep kendim yaptım) bu laptopu ilk defa açtım, termal macun olarak MX-4 kullandım ama laptopu açmadan önce %100 yükte CPU 85 dereceyi GPU ise 80-85 dereceyi geçmiyorken, açıp termal macun bakımını yapıp fanları temizledikten sonra ne yazık ki laptop %100 yükte iken 100 dereceleri görmeye başladı. Acaba hata mı yaptım diye 3 defa tekrar temizleyip tekrar termal macun uyguladım. Her seferinde macun miktarını değiştirerek 3. seferinde ilk gün düzelmişti 85 dereceyi geçmemişti ancak 2-3 gün sonra yine 95-100 dereceyi bulmaya başladı ve bir ciddi sorun daha var çözemediğim, laptop işlemcisi normal boştayken 60 derecede çalışıyor ama %50 gibi bir yüke soksam bile 2 saniye içerisinde 95'e çıkıyor, %100'e sokarsam 55'ten 95'e 1 saniyede fırlıyor ne yapmam gerektiğini bulamadım ve hiçbir yerde bununla ilgili bir bilgi bulamadım elimi laptopun üstüne koyduğumda ve fanların önüne koyduğumda ılık geliyor ama göstergeler 95-100'ü buluyor, oyun oynarken vesaire bir drop olmuyor ısı göstergeleri mi bozuk acaba diye düşündüm ama sanırım onlarda doğru çalışıyor, bu arada şu an ekran kartı %100 yükte en fazla 63 dereceyi gördüm, laptopun soğutması çok başarılı belki de piyasada ki ilk 3'e girer ama sadece şu işlemcinin sıcaklığına anlam veremiyorum yaptığım termal macun bakımı ekran kartı için çok iyi oldu ama işlemci için daha kötü oldu. Yardımcı olabilecek bilgili arkadaşlar var ise çok sevinirim teşekkürler iyi günler.

Çözüm
MX-4 laptoplarda pump-out yapan bir termal macun, fazla sıvı kıvamda. Zalman STC10 tarzı koyu kıvamlı termal macunlar tercih edebilirsiniz.
Dostum işlemci Intel Core i5-12450H mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
MX-4 laptoplarda pump-out yapan bir termal macun, fazla sıvı kıvamda. Zalman STC10 tarzı koyu kıvamlı termal macunlar tercih edebilirsiniz.

Çözüm
Ama hocam laptopu açmadan önce maximum 85 dereceleri gören işlemci sıcaklığı yeni bakım ve termal macun uygulamasından sonra 1 saniye de 55 dereceden 95'e çıkması normal mi? Açıkçası bana normal gelmedi

İşlem yapınca işlemci kendini boostluyordur, misal 3.1GHz'den 4.2 GHz değerine.

Ben de biraz araştırdığımda sorunun bu olabileceğini düşünmüştüm. Sanırım dediğiniz termal macunu deneyip görmek lazım, teşekkürler.

İşlem yapınca işlemci kendini boostluyordur, misal 3.1GHz'den 4.2 GHz değerine.
Laptopa bakım yapmadan önce de zaten maksimum GHz'e ulaşıyordu ve sıcaklık daha stabil ve yavaş artıyordu. Kesinlikle bir sorun var, pump-out olabilir üstte yazıldığı gibi ama tam olarak sorunu bulamadım.

Hocam çok teşekkür ederim, dediğinizi uyguladım. Maksimum 74 dereceyi gördü işlemci, çok sağ olun tekrardan.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı